AndroidHuaweiYleinen

Ensituntumat Huawei Nova 3 -puhelimesta – Kaksoiskamera ja tehoja tyylikkäissä kuorissa

Huawei Nova 3 Ultra Violet.

Huawei on tänään julkaissut Suomessa uuden Nova 3 -älypuhelimen. Kyseessä on jo aikaisemmin Kiinassa esitelty huippuominaisuuksilla varusteltu laite, joka nyt tulee myyntiin vain valikoiduissa Euroopan maissa ja Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa Nova 3 tuodaan myyntiin. Saimme Huawei Nova 3:n testattavaksi jo viime viikolla, joten muutaman päivän testailujen perusteella on hyvä aika julkaista lyhyehköt ensituntumat puhelimesta.

Nova 3 voidaan teknisesti luetella huippupuhelimeksi, mutta alemmassa hintaluokassa kuin voisi olettaa. Uutuuspuhelin tulee Pohjoismaissa saataville ainoastaan Suomessa, jonka lisäksi Nova 3 julkaistaan muutamassa Euroopan maassa. Alla on listaus puhelimen teknisistä ominaisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova 3:n tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: 8-ytiminen Kirin 970 (Mali-G72 MP12)
  • Näyttö: 6,3 tuuman 19.5:9 Full HD+ -näyttö (2340 x 1080)
  • Muisti: 4 Gt RAM + 128 Gt ROM (muistikorttipaikka)
  • Kamerat: 16 + 20 MP pääkamera ja 24 + 2 MP etukamera
  • Akku: 3750 mAh (tuki pikalataukselle)
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo (EMUI 8.2)
  • Muuta: USB-C, 3,5 mm kuulokeliitin, sormenjälkilukija, infrapuna-kasvojentunnistus
  • Mitat: 157 x 73,7 x 7,3 mm
  • Paino: 166 g
  • Värit: Musta, vaaleansininen (Airy Blue), Ultra Violet

Tyylikäs design ja katseen vangitseva värimaailma

Ensimmäisenä Nova 3:ssa katse kiinnittyy tyylikkääseen värimaailmaan ja yksinkertaiseen muotoiluun. Testiin toimitetun Nova 3 -puhelimen väri on Suomessa Ultra Violet, mutta se tunnetaan myös nimellä Iris Purple. Kyseisessä värivaihtoehdossa laitteen takalasissa väri taittuu tumman violetista siniseen, mikä on ainakin allekirjoittaneen mielestä yksi parhaimmista väreistä, joita olen koskaan älypuhelimessa nähnyt.

Designin osalta Huawei on ottanut oppia muun muassa Huawei P20 Litestä, joka näyttää pitkälti samanlaiselta. Nova 3:n kohdalla Huawei on ottanut askelia sirompaan sekä tuntumaltaan laadukkaampaan suuntaan. Laitteen takalasi on reunoista selvästi kaartuva, eli ns. 3D-lasia, kun taasen Nova 3:n näyttöä suojaa 2,5D-lasi, joka on kaartuu selvästi vähemmän joka reunasta. Kaartuvan rakenteen ansiosta Nova 3 tuntuu mukavalta kädessä. Suhteutettuna suureen 6,3 tuuman näyttöön on puhelin myös kohtuullisen pieni.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Testiin toimitetun Ultra Violet -värin lisäksi Suomessa tulee myyntiin perinteisempi musta väriversio sekä tyylikkään vaaleansininen Airy Blue. Suomessa Huawei ei tuo maailmalla myytäviä punaista tai kultaista versiota saataville.

Sisällä huippuluurin tekniikkaa

Huawei Nova 3 on siitä varsin mielenkiintoinen uutuuspuhelin, koska se sisältää muun muassa Huawei P20 Prosta tuttua tekniikkaa, mutta on silti lähes puolet edullisempi. Lisäksi Nova-mallisto on tunnettu Huawein keskihintaluokan mallistosta, joka on suunnattu erityisesti nuorille kuluttajille. Uusi Nova 3 on kuitenkin selvästi kehittyneempi Nova-puhelin kuin koskaan ennen, mutta samalla Huawei on onnistunut pitämään hinnoittelun selvästi huippupuhelimia alhaisempana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa hyödynnetään Kirin 970 -tekoälysuoritinta, joka takaa laitteelle sujuvan käyttökokemuksen ja myös raskaimmat pelit ja sovellukset toimivat ilman ongelmia. Huawei Nova 3 tukee myös GPU Turbo -teknologiaa, joka nostaa grafiikkasuorittimen tehokkuutta jopa 60 prosentilla, samalla vähentäen järjestelmäpiirin energiankulutusta 30 prosenttia. GPU Turbon sisältämä grafiikkasuorittimen kiihdytysteknologia perustuu laitteiston ja ohjelmiston yhdistelmään, joka jäsentää uudelleen perinteisen grafiikan prosessoinnin alemmalla järjestelmätasolla. GPU Turbon hyödyt tulevat erityisesti esille mobiilipeleissä, jotka edellyttävät korkeatasoista ja nopeaa grafiikan prosessointia.

Huawei luottaa Nova 3:ssa neljään kameraan: kaksi edessä ja kaksi takana. Tuttuun Huawein tyyliin kamerat ovat myös täynnä erilaisia tekoälyllä valjastettuja ominaisuuksia. Huawein mukaan puhelimesta löytyy luokkansa parhaat AI-kamerat. Lisäksi Nova 3:n kerrotaan olevan maailman ensimmäinen tekoälyllä varusteltu puhelin, jossa on neljä kameraa. Pääkamera koostuu 16 megapikselin värillisestä sensorista sekä 20 megapikselin mustavalkosensorista. Etukamerasta löytyy 24 megapikselin sensori, jonka kaverina on 2 megapikselin sensori. Toisen kameran avustuksella selfie-kuviin saa luotua bokeh-efektin. Etukamera tukee myös HDR Pro -kuvausta.

Pikaisien testien perusteella Huawei Nova 3:n pääkamera kykenee varsin hyvään lopputulokseen. Kamerassa olevan AI-kuvaustila taltioi kuvia, joissa on korostettu vahvasti värejä, mutta omaan silmääni kuvien värit ovat jo hieman liikaa korostettuja. Ilman AI-tilan käyttöä kuvat näyttävät ainakin allekirjoittaneen silmään selvästi paremmilta. On myös hyvä kuitenkin huomata, että kaikki tässä artikkelissa olevat testikuvat on otettu Nova 3:n ohjelmistoversiolla, joka ei ollut lopullinen. Muutoksia kameraan on voinut tulla uudemman päivityksen myötä, joka laitteeseen asennettiin vasta pari päivää sitten.

Nova 3 on tyylikäs kokonaisuus Huaweilta

Ensituntumien perusteella Huawei Nova 3 on puhelin, jossa on panostettu erityisesti tyylikkyyteen unohtamatta kokonaisuutta. Puhelin on siis joka osa-alueella tasapainotteleva laite, jossa on hyvät kamerat, paljon tehoja sekä riittävästi muistia. Puhelimen design on myös tyylikkäästi viimeistelty.

Suomessa Huawei lanseeraa Nova 3 -puhelimen kolmessa värivaihtoehdossa, jotka ovat perinteinen musta, tyylikkään vaaleansininen Airy Blue sekä tumman violetista siniseen taittava Ultra Violet. Tarjolle tulee 4 gigatavun RAM-mustilla ja 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltu versio. Puhelin maksaa 449 euroa ja myynti alkaa ilman ennakkotilausta 22. elokuuta.

Tulemme tutustumaan Huawei Nova 3 -puhelimeen tulevien viikkojen aikana ja arvostelu tullaa julkaisemaan syyskuussa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android