AndroidHuaweiYleinen

Huawei julkaisi Nova 3 -puhelimen Suomen markkinoille – Myyntiin huomenna 22. elokuuta 449 euron hintaan

Huawei on tänään julkaissut uuden Nova 3 -älypuhelimen Suomen markkinoilla. Kyseessä on sama puhelin, joka on julkaistu jo Huawein kotimarkkinoilla Kiinassa heinäkuussa. Kyseessä on Huawein uusimmalla huippupiirillä varusteltu keskihintaluokan älypuhelin, joka julkaistaan Pohjoismaissa ainoastaan Suomessa. Uutuuspuhelimen myynti alkaa huomenna 22. elokuuta 2018 ja hintaa siltä löytyy 449 euroa.

”Suomi on tärkeä markkina-alue meille. Ihmiset ovat täällä valveutuneita puhelimen käyttäjiä. Huawei Nova 3 on osa globaalia tuotevalikoimaamme. Haluamme kehittää eri markkinoiden tarjontaa tuomalla kuhunkin maahan ominaisuuksiltaan mahdollisimman puhuttelevia tuotteita. Nova 3 tuodaan Eurooppaan juuri nyt vain muutamaan markkinaan, ja olemme iloisia, että Suomi on näistä yksi”, sanoo Huawein Suomen kuluttajaliiketoiminnan markkinointi- ja viestintäjohtaja Sofia Lehtimäki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudesta Huawei Nova 3 -puhelimesta löytyy suuri 6,3 tuuman 19.5:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Näytöstä löytyy myös yksi Huawein puhelimien suurimmista näyttölovista, josta löytyy kahden kameran lisäksi myös infrapunasensori, joka takaa kasvojentunnistuksen toimivan myös täysin pimeässä. Tehoista puhelimessa vastaa Huawein itse kehittämä Kirin 970 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina Suomessa myytävässä Nova 3 -puhelimessa on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelimesta löytyy mukavat 128 gigatavua, mutta jos tämä ei riitä, niin puhelimesta löytyy tuki myös microSD-muistikortille aina 256 gigatavuun asti.

Vaikka kyseessä on alle 500 euroa maksava puhelin, niin Huawei on halunnut toden teolla panostaa kameroihin. Nova 3:sta löytyy jopa 4 kameraa, joista kaksi on takana ja kaksi edessä. Takana on 24 MP:n mustavalkosensori f/1.8-aukolla ja 16 MP:n värisensori f/1.8-aukolla automaattitarkennuksella. Edessä on puolestaan 24 MP:n Fusion Pixel -sensori f/2.0-aukolla ja 2 MP:n Wide Spectrum -sensori f/2.4-aukolla. Nova 3:n kameroissa on Huawein lippulaivamalleista tuttua tekoälyteknologiaa, joka tunnistaa automaattisesti kuvattavan kohteen ja ympäristön ehdottaen tilanteeseen sopivia kuvausasetuksia. Kamerasta löytyy lisäksi AR-objektiivitila, jossa on Nova 3:lle räätälöidyt 3D Qmoji -emojit. Kyseessä on toiminto, jolla voi helposti animoida ilmeensä ja äänensä.

Muita Huawei Nova 3 -puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat nopea sormenjälkilukija, Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä höystettynä EMUI 8.2 -käyttöliittymällä sekä 3,5 mm kuulokeliitin ja USB-C-tyypin latausliitin. Puhelimen sisälle on saatu pakattua myös suurehko 3750 milliampeeritunnin akku, jonka lataamiseen hyödynnetään pikalatausta.

Suomessa Huawei lanseeraa Nova 3 -puhelimen kolmessa värivaihtoehdossa, jotka ovat perinteinen musta, tyylikkään vaaleansininen Airy Blue sekä tumman violetista siniseen taittava Ultra Violet. Tarjolle tulee 4 gigatavun RAM-mustilla ja 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltu versio. Puhelin maksaa 449 euroa ja myynti alkaa ilman ennakkotilausta 22. elokuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös SuomiMobiilin ensituntumat Huawei Nova 3 -puhelimesta täältä.

Huawei Nova 3:n tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: 8-ytiminen Kirin 970 (Mali-G72 MP12)
  • Näyttö: 6,3 tuuman 19.5:9 Full HD+ -näyttö (2340 x 1080)
  • Muisti: 4 Gt RAM + 128 Gt ROM (muistikorttipaikka)
  • Kamerat: 16 + 20 MP pääkamera ja 24 + 2 MP etukamera
  • Akku: 3750 mAh (tuki pikalataukselle)
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo (EMUI 8.2)
  • Muuta: USB-C, 3,5 mm kuulokeliitin, sormenjälkilukija, infrapuna kasvojentunnistus
  • Mitat: 157 x 73,7 x 7,3 mm
  • Paino: 166 g
  • Värit: Musta, vaaleansininen (Airy Blue), Ultra Violet

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android