AndroidAppleYleinen

Epäiletkö jonkun seuraavan liikkeitäsi AirTag-paikantimella? Tällä Applen uudella Android-sovelluksella pystyt sen tarkistamaan

Apple AirTag

Apple on julkaissut Android-puhelimille uuden sovelluksen, joka kantaa nimeä Tracker Detect. Kyseessä on sovellus, jonka avulla käyttäjät pystyvät tunnistamaan Applen kehittämiä AirTag-paikantamia. AirTag on Applen pieni paikannin, joka käyttää valtavaa mesh-verkkoa tavaroiden seuraamiseksi ja löytämiseksi.

Ongelmana Applen paikantimissa on ollut se, että kuka tahansa pystyy laittamaan paikantimen toisen laukkuun tai muihin esineisiin huomaamatta. Tämä luo tilanteen, jossa ihmisiä pystytään seuraamaan heidän tietämättään. Apple on jo aikaisemmin kertonut yrittävänsä korjata tämän ongelman ja nyt ratkaisuna on uusi Android-sovellus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tracker Detect -sovellus on nyt saatavilla Google Play -sovelluskaupasta, mutta sitä ei voi kuitenkaan käyttää AirTagien määrittämiseen tai hallintaan. Sen avulla on vain mahdollista löytää AirTag-paikantimia ja muita Applen Find My -verkkoa käyttäviä laitteita läheltä.

”Tracker Detect etsii kohteiden seurantalaitteita, jotka on erotettu omistajastaan ​​ja jotka ovat yhteensopivia Applen Find My -verkon kanssa. Näitä seurantalaitteita ovat AirTag ja muiden yritysten yhteensopivat laitteet. Jos uskot jonkun käyttävän AirTagia tai muuta laitetta sijaintisi seuraamiseen, voit yrittää löytää sen skannaamalla”, kerrotaan Applen uuden sovelluksen kuvauksessa.

Valitettavasti Tracker Detect -sovellus ei pysty toimimaan taustalla, vaan käyttäjän on tasaisin väliajoin avattava sovellus ja etsittävä AirTageja ympäriltään. Apple tarjoaa Android-käyttäjille vain vähän, joka ei ole kovinkaan suuri yllätys. Applen omilla laitteilla puhelin pystyy skannaamaan AirTag-paikantimia taustalla ja ilmoittamaan niistä. Lisäksi AirTagin pitäisi itsessään päästää äänimerkkejä 8-24 tunnin sisällä.

Sovelluksen pystyy lataamaan tämän linkin takaa Google Play -kaupasta.

Lähde: Google Play

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android