HMDNokiaYleinen

Erittäin edullinen Nokia 1 sai Android 9.0 Pie -päivityksen

HMD Global on ilmoittanut tänään aloittaneensa Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäpäivityksen jakelun vuoden 2018 helmikuussa julkaistulle edullisimmalle Nokia 1 -puhelimelle.

Nokia 1 on HMD Globalin viimeinen puhelin, jolle Android 9.0 Pie on tullut tarjolle ja nyt kaikki Nokia-puhelimet ovat saaneet Googlen tuoreimman ominaisuuspäivityksen. Valitettavasti vanhoista Nokia-puhelimista alkuperäinen Nokia 2 jäi päivityksen ulkopuolelle teknisien vaatimuksien takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 1 on Android Go -puhelin, eli siis varusteltuna hieman kevennetyllä käyttöjärjestelmällä. Nokia 1 on ollut Suomessa myynnissä viime vuonna alle 100 euron hintaluokassa.

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään ja kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan.

Android 9.0 Pien jakelu on siis aloitettu Nokia 1 -puhelimelle. Päivitystä jaetaan todennäköisesti vaiheittain, joten tämä tarkoittaa siis, ettei päivitys ole heti kaikkien saatavilla.


LähdeJuho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD