CounterpointYleinen

Euroopan älypuhelinmarkkina laskussa – ainoastaan Realme, HMD Global ja Google pystyivät kasvattamaan toimituksiaan

Xiaomi 12 Pro ja Xiaomi 12

Tutkimusyhtiö Counterpoint on julkaissut tällä viikolla tietonsa alkuvuoden muutoksista Euroopan älypuhelinmarkkinoilla. Euroopassa älypuhelinmarkkina romahti 12 prosenttia tammi-maaliskuussa verrattuna vuotta aikaisempaan.

Euroopassa toimitettiin 49 miljoonaa älypuhelinta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, joka on historiallisen pieni määrä sitten vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen. Samsung on pysynyt edelleen markkinajohtajana, mutta korealaisjätin puhelintoimitukset laskivat merkittävän määrän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin markkinaosuus oli 35 prosenttia ja toimitukset laskivat vuotta aikaisempaan jopa 16 prosentilla. Toisella sijalla oli Apple 25 prosentin markkinaosuudella, mutta myös Applen toimitukset laskivat 6 prosentilla. Kolmannella sijalla oli Xiaomi, jonka markkinaosuus oli 14 prosenttia, mutta vuodessa toimitukset romahtivat jopa 36 prosentilla.

Euroopan älypuhelinmarkkinan kehitys vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Neljänneksi suurimpana valmistajan pysyi Oppo 6 prosentin markkinaosuudella, mutta toimitukset laskivat jälleen 8 prosentilla. Realme sijoittui viidenneksi suurimmaksi valmistajaksi 4 prosentin markkinaosuudella. Realme oli ainoa TOP5-valmistajista, jonka toimitukset kasvoivat. Kasvua Realme koki Euroopassa 67 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realmen rinnalla Euroopassa ainoastaan nopeimmin kasvoivat suomalainen HMD Global Nokia-puhelimineen sekä Google, mutta niillä on pohjana paljon pienempi myyntikanta.

Counterpointin asiantuntijoiden mukaan Euroopan älypuhelinmarkkinaan vaikuttaa edelleen koronaviruspandemia sekä komponenttipula. Lisäksi pahentuneet taloudelliset ja geopoliittiset tilanteet vaikuttavat myyntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Counterpointin mukaan erityisesti Ukrainan sodalla saattaa olla pidempiä vaikutuksia älypuhelinmarkkinaan, jos se johtaa raaka-aineiden saatavuuden heikkenemiseen, hintojen nousuun, inflaatiopaineen lisääntymiseen sekä älypuhelinvalmistajien vetäytymiseen Venäjältä.

Lähde: Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Counterpoint