MetaYleinen

Facebookin omistava Meta ilmoitti 11 000 työntekijän irtisanomisesta – 13 prosenttia koko työvoimasta

Mark Zuckerberg / Kuva: Meta

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on tänään ilmoittanut yhtiön irtisanovan yli 11 000 työntekijäänsä. Irtisanottavien tarve on jopa 13 prosenttia yhtiön koko työvoimasta.

Zuckerberg kertoi viestissä olevansa vastuussa irtisanomisista ja on erityisen pahoillaan siitä kärsiville. Joukkoirtisanomisen taustalta löytyy hänen mukaansa väärät arviot investoinneissa, heikot mainosmarkkinat ja makrotalouden taantuma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viestissä hän kertoo, ettei online-maailman eteneminen koronapandemian jälkeen mennyt odotuksien mukaisesti. Metan kerrotaan kohdanneen lisääntyvää kilpailua ja mainostulojen menetyksiä, mikä johti tulojen vähenemiseen.

Meta aikoo skaalata budjetti, vähentää etuuksia ja pienentää kiinteistöjalanjälkeä, mikä tarkoittaa, että työntekijöiden on jaettava työpöytiä tulevaisuudessa. Suunnitellut toimet eivät kuitenkaan itsessään riitä pitämään liikevaihtoa kasvussa, jonka takia 13 prosenttia yhtiön työvoimasta irtisanotaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Irtisanotut työntekijät Yhdysvalloissa saavat irtisanomiskorvauksen, sairausvakuutuksen seuraaville kuudelle kuukaudelle ja muita avustuksia uudelleen työllistymistä varten. Myös tukea ulkomailla tullaan antamaan, mutta huomioiden paikalliset työlainsäädännöt.

Lähde: Meta

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Meta