FairphoneYleinen

Vastuullisten älypuhelimien valmistaja Fairphone kaksinkertaisti myyntinsä viime vuonna – ”teimme ensi kertaa voittoa sitten vuoden 2014”

Hollantilainen Fairphone tunnetaan erityisesti vastuullisten älypuhelimien valmistajana, jonka tilanne ei ole markkinassa ollut koskaan helppo. Globaalista pandemiasta huolimatta Fairphone onnistui skaalaamaan toimintaansa, kaksinkertaistamaan myyntinsä ja tekemään voittoa vuonna 2020.

”Myyntimme on kasvanut viime vuosina, ja vuonna 2020 teimme ensi kertaa voittoa sitten vuoden 2014. Olemme tyytyväisiä, että vuosi päättyi voitolle huolimatta COVID-19-pandemian haasteista. Tämä on meille ratkaiseva virstanpylväs, ja odotamme tulevaisuudessa kasvavamme edelleen. Toivomme voivamme inspiroida koko alaa tekemään vastuullisempia ja sosiaalisesti kestävämpiä valintoja, koska osoitamme sen olevan mahdollista”, toteaa Fairphonen toimitusjohtaja Eva Gouwens.

Fairphonen tuorein raportti kertoo voitollisesta liiketoiminnasta ja siitä, että vastuullisten älypuhelinten valmistus voi olla kannattavaa. Fairphone skaalasi toimintaansa ja kasvatti liikevaihtoaan 87 prosenttilla, toimien inspiraationa koko älypuhelintoimialalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fairphone Impact Report julkaistaan vuosittain, ja se kertoo yrityksen kasvusta sekä työstä, jota se tekee tuottaakseen markkinoiden vastuullisimpia ja reiluimpia puhelimia ja inspiroidakseen koko alaa toimimaan reilummin. Fairphone myi lähes 95 000 älypuhelinta, lisävarustetta, varaosaa ja moduulia, mikä on peräti 76 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019 myydyt 53 000 laitetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodelle 2020 Fairphone asetti tavoitteekseen kompensoida vähintään 14 prosenttia myydyistä laitteista keräämällä vanhoja älypuhelimia vaihdossa oman keräysohjelmansa kautta. Fairphone ylitti tämän tavoitteensa ja keräsi 18 prosenttia, ja vuodelle 2021 tavoite on 45 prosenttia.

Fairphonen avainlukuihin kuuluvat myös vastuullisemmat ja reilusti tuotetut materiaalit. Viime vuonna kahdeksasta keskeisestä materiaalista vastuullisesti hankittuja oli 56 prosenttia, kun vuonna 2018 luku oli 25 prosenttia ja vuonna 2019 32 prosenttia. Kahdeksan keskeistä materiaalia on valittu niiden vastuullisuuspotentiaalin perusteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan Fairphone on voimakas ääni elektroniikka-alalla. Vaikuttavuutta on vaikea mitata, mutta useiden uusien ohjelmien ja hankkeiden kautta Fairphone voi vaikuttaa koko toimialaan ja luoda osaltaan parempaa teollisuutta. Vuonna 2020 Fairphonen onnistui tekemään yhteistyötä muun muassa Glencoren, Teslan ja /e/OS:n kanssa.

”Vuonna 2020 myös todella osoitimme vaikutusvaltamme skaalautuvuuden ja vaikuttavuutemme alaan kasvoi huomattavasti muun muassa Fair Cobalt Alliancen kaltaisten hankkeiden myötä, joita aiomme laajentaa ja joihin aiomme kutsua myös muita alan toimijoita osallistumaan. Kuvitelkaapa, mikä vaikutus olisi sillä, jos kaikki suurimmat teknologia-alan yritykset siirtäisivät tuotantoketjujaan edes osittain reilummin hankittuihin materiaaleihin tai tulisivat edes osittain mukaan vaikuttamisohjelmiimme. Siksi rohkaisemme toimialaa seuramaan esimerkkiämme ja ostamaan eettisesti sekä osallistumaan vaikuttavuusohjelmiimme, ja tekemällä niin autamme skaalaamaan eettistä hankintaketjuamme”, kertoi Fairphonen toimitusjohtaja Eva Gouwens.

Lähde: Fairphonen tiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone