Yleinen

Pivo ja MobilePay yhdistävät voimansa – suunnittelussa uusi mobiilimaksamisen alusta

OP Ryhmän Pivo, Danske Bankin MobilePay ja norjalainen Vipps suunnittelevat uutta mobiilimaksamisen alustaa, joka yhdistäisi 11 miljoonan käyttäjän mobiililompakot yhdeksi Euroopan johtavista mobiilimaksamisen palveluista.

Yhteisyrityksen tavoitteena on tarjota asiakkaille laajat mobiilimaksupalvelut, kuten maksut verkkokaupoissa, kassapäätteillä sekä rahansiirrot käyttäjien kesken. Suunnitelman mukaan Vippsin teknologia toimisi yhteisen mobiililompakon tuotekehityksen perustana. Yrityksen tavoitteena on tulevaisuudessa mahdollistaa myös valtioiden rajat ylittävät mobiilimaksut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toteutuakseen yhdistyminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Hyväksyntää odotetaan vuoden 2021 toiselle puoliskolla tai vuoden 2022 alkupuolella. OP:n mukaan Pivon toiminta jatkuu kuitenkin vielä normaalisti, eikä asiakkailta edellytetä mitään toimenpiteitä tässä vaiheessa.

”Pivo on kasvanut Suomessa yhdeksi suosituimmista mobiilimaksamisen sovelluksista, ja olemme iloisia siitä, että meille tarjoutui tämä innostava mahdollisuus yhdistyä rakastetuimpien pohjoismaisten brändien kanssa. Yhteistyö mahdollistaisi kolmen eri sovelluksen parhaiden toimintojen hyödyntämisen ja vauhdittaisi entisestään tuotekehitystä”, kerrotaan Pivon tiedotteessa.

“MobilePay on ollut fantastinen menestys. Olemme Danske Bankissa ylpeitä, että olemme kehittäneet MobilePayn, joka on maksuton, käyttäjäystävällinen ja innovatiivinen ratkaisu käyttäjillemme ja vaivaton maksuratkaisu yrityksille. Globaali kilpailu mobiilimaksamisessa on kuitenkin kovaa. Jotta voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme houkuttelevimmat ratkaisut, MobilePayn täytyy olla mahdollisimman vahva – ja siksi MobilePayn täytyy olla osa jotakin isompaa. Mikään kumppanuus ei voisi olla parempi kuin norjalainen Vipps, joka sopii täydellisesti MobilePaylle. On myös hieno vahvuus, että Suomen suurin pankki, OP, on mukana yhdistymisessä”, sanoo Danske Bankin henkilö- ja yritysasiakkaista vastaava johtaja Glenn Söderholm.

Lähde: Pivon tiedote, Danske Bankin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen