HMDNokiaYleinen

Nokia-puhelimiin luvassa HarmonyOS-käyttöjärjestelmä? Kiinalaismediat innostuivat: ”kuninkaan paluu”

Päivitys 1: Huawei kiisti huhut HarmonyOS-käyttöjärjestelmän tulemisesta Nokia-puhelimille. 
Päivitys 2: Myös HMD Global on nyt virallisesti kieltänyt huhun. 

Kiinasta kantautuu usein hyvin mielenkiintoisia huhuja sekä vuotoja, joiden luotettavuutta voi vain arvailla. Tällä kertaa kiinalaismediat ovat nostaneet pinnalle raportin, jonka mukaan suomalaisen HMD Globalin tulevissa Nokia-puhelimissa tultaisiin näkemään Huawein kehittämä HarmonyOS-käyttöjärjestelmä.

Muun muassa Mydrivers-sivusto on uutisoinut huhua ”kuninkaan paluuna”, jolla viitataan Nokian menestysvuosiin. Huhu nousi välittömästi monien kiinalaisten sivustojen uutiseksi, sillä Nokia herättää edelleen tunteita monissa. Lisäksi huhussa mainitaan HarmonyOS-käyttöjärjestelmä, joka on kiinalaisten ylpeydenaihe.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhu kertoo HarmonyOS-käyttöjärjestelmän olevan tulossa tänä vuonna uusiin Nokia-puhelimiin, joita on mainittu olevan Nokia X60 ja Nokia X60 Pro. Jos tiedossa on vähänkään totuutta mukana, niin todennäköisesti HarmonyOS-käyttöjärjestelmä tullaan näkemään ainoastaan Kiinan markkinoilla myytävissä Nokia-puhelimissa, sillä Euroopassa Googlen palvelut ovat lähes pakollisia. Aikaisemmin HMD Globalin valmistamissa Nokia-puhelimissa on ollut puhdas Android One -käyttöjärjestelmä, josta todennäköisesti ei tulla lähiaikoina luopumaan.

HMD Global uudisti mallistorakenteensa keväällä julkaisemalla Nokia C-, Nokia G- ja Nokia X -mallistot.  Nokia X -mallisto on kaikista innovatiivisin mallisto, jossa nähdään ZEISS-linsseillä varustellut kamerat, Snapdragon-järjestelmäpiirit sekä kestävä muotoilu. Lisäksi Nokia X -malliston puhelimiin on luvattu pitkä 3 vuoden päivitystuki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan Nokia X60 -puhelimen näyttö olisi kaareva ja siinä olisi suuri 6000 milliampeeritunnin akku. Puhelimeen odotetaan myös erittäin tarkkaa kameraa. Nokia X60 tai Nokia X60 Pro -puhelimista ei toistaiseksi ole tarkempia tietoja olemassa, mutta mallistorakenteessa kyseessä saattaisivat olla ylemmän keskihintaluokan puhelimet. Nokia X20 on toistaiseksi malliston kärkimalli ja se tarjoaa 399 euron hinnalla Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiirin. Nokia X60 -puhelimiin voidaan odottaa selvästi parempia ominaisuuksia.

Lähde: Mydrivers.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD