HuaweiYleinen

Foreca optimoi sääsovelluksensa Huawein uusille HMS-puhelimille

Uudet Huawei-puhelimien käyttäjät ovat saaneet AppGallery-sovelluskauppaan ladattavaksi suomalaisen Forecan sääsovelluksen. Sovellus on lisäksi muokattu nyt Huawei Mobile Services (HMS) -palveluihin sekä se toimii sulavasti yhteen Huawein oman ekosysteemin kanssa.

”Forecan sääsovellus on sovitettu aina kuhunkin käyttöjärjestelmään sopivalla tavalla, ja puhelinten kehittyessä myös sovellus on vuosien myötä kehittynyt hyödyntämään puhelinten kasvanutta tehoa, näyttökokoa ja käyttötapoja. Esimerkiksi sovelluksemme tykätyin ominaisuus sadetutka, ja erityisesti sen sisältämä tutkaennuste, on ottanut viimeisen vuoden aikana huiman teknologisen harppauksen eteenpäin, kun olemme alkaneet toimittaa vektorimuotoisia sääkarttoja, joiden avulla voimme näyttää sadealueet todella tarkasti”, kertoo Forecan kaupallinen johtaja Tuomas Reivinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Forecalle on tärkeää, että sen palvelu on saatavilla kaikille käyttäjille niissä kanavissa ja laitteissa, joita kuluttajat käyttävät Suomessa ja maailmalla.

“Me olimme jo aiemmin tuoneet sovelluksen saataville AppGalleryyn, mutta Huawein uusimpia laitteita ajatellen meidän täytyi tehdä hieman yhteensovitustyötä. Saimme Huaweilta arvion siitä, mitä asioita muutostyö vaatii ja kuinka kauan sen työn tekeminen kestäisi. Päädyimme myös itse vastaavanlaiseen arvioon, joten oli helppo tehdä päätös projektin aloittamisesta”, Reivinen kertoo.

Foreca-sovelluksen ohjelmointiprosessi sen muuntamisesta AppGalleryyn sopivaksi toteutettiin React Native -ohjelmointialustaa käyttäen. Valmiina saatavilla olleet React Native -kirjastot nopeuttivat integraatiotyötä huomattavasti. Muuntamistyön Forecan päässä toteutti yksi ohjelmistokehittäjä. Projekti kesti kokonaisuudessaan aloituksesta valmistumiseen noin kuukauden, mutta varsinainen työ vei aikaa vain reilun viikon verran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Pysyimme myös hyvin Huawein arvioimassa aikataulussa, koska Huawein yhdyshenkilö reagoi esittämiimme teknisiin kysymyksiin nopeasti, eikä ongelmakohtiin tarvinnut siten jäädä jumittamaan. Vaikka aluksi oli paljon epävarmuutta asioista, niin loppujen lopuksi varsinainen toteutus sujui varsin nopeasti”, Reivinen kiittelee.

Huawei on kuluneena vuonna keskittynyt kehittämään ja rakentamaan paitsi omaa Huawei Mobile Services -ekosysteemiään, myös omaa AppGallery-sovelluskauppaansa. Huhtikuussa 2018 lanseerattu AppGallery on kasvanut vauhdilla. AppGallery on saatavilla 170 maassa ja sillä on jo yli 400 miljoonaa aktiivista kuukausikäyttäjää globaalisti.

Lähde: Huawein tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei