HonorHuaweiYleinen

Huawei vahvisti: Suosittu älypuhelinbrändi Honor on myyty

Huawei on vahvistanut tänään lausunnossaan, että yhtiö on päättänyt myydä Honorin. Huawein kuluttajaliiketoiminta on ollut yhtiön mukaan valtavan paineen alla pitkään, jonka takia Huawei Investment & Holding Co., Ltd on päättänyt myydä kaikki Honor-liiketoimintansa omaisuuden Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd -yritykselle. Myynnin ansiosta Huawei kertoo muun muassa Honor-myyjillä sekä toimittajilla olevan mahdollisuus selviytyä tästä vaikeasta ajasta.

Lausunnossa Huawei kertoo, että yhtiö ei tule omistamaan osakkeita uudessa Honor-yhtiössä, eikä se osallistu mihinkään liiketoimintaan, hallintaan tai päätöksentekoon. Honorin teollisuusketju on kaupan takana, sillä uutena omistajana on yli 30 edustajaa ja Honor-brändin jakelijaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor perustettiin Huawein tytärbrändiksi vuonna 2013, jolloin brändi on keskittynyt erityisesti nuorisomarkkinoille, jossa tavoitteena on ollut tarjota puhelimia alhaisemmissa ja keskitason hintapisteissä. Seitsemän vuoden aikana Honorista on kehittynyt brändi, joka toimittaa yli 70 miljoonaa älypuhelinta vuodessa.

Huawei tai Shenzhen Zhixin New Information Technology eivät ole vielä kertoneet julkisesti kaupan suuruudesta tai hinnasta. Aikaisempien raporttien mukaan Honor on myyty 100 miljardilla juanilla, joka on noin 12,7 miljardia euroa. Kauppaan on aikaisemmin raportoitu kuuluvan Honor brändi, nykyiset tutkimus- ja tuotekehitystoiminnot, toimitusketjut sekä 7000 työntekijää. Kaupassa on myyty Huawein huhtikuussa 2020 perustama Honor Terminal Co Ltd -yritys.

Nämä kiinalaisyritykset omistavat nyt uuden Honorin.

Mitä tämä tarkoittaa?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on ollut jo toukokuusta 2019 asti Yhdysvaltojen kieltolistalla, joka on vaikeuttanut yhtiön asemaa kuluttajamarkkinoilla. Suurin kuluttajille näkynyt muutos oli aluksi Googlettomuus, sillä Huawei ei pystynyt tarjoamaan uutuuspuhelimissaan Googlen palveluita tai sovelluskauppaa. Nämä Huawei korvasi omilla Huawei Mobile Services -palveluilla sekä AppGallery-sovelluskaupalla, jotka ovat silti selvästi Googlen vastaavia jäljessä.

Toinen isku Huaweille tuli vuoden 2020 loppupuolella, kun Yhdysvaltojen asettamat rajoitukset kovenivat, ja monet komponenttivalmistajat joutuivat lopettamaan toimitukset Huaweille. Tämän takia Huaweilla on pulaa tärkeistä komponenteista, joita tarvitaan erityisesti 5G-tuotteiden valmistamiseen. Nykyisin monet komponenttivalmistajat ovat saaneet Yhdysvalloilta luvan toimittaa tiettyjä komponentteja Huaweille, mutta esimerkiksi 5G-teknologiaa ne eivät saa sisältää.

Nyt uuden omistajan turvin Honor tulee todennäköisesti saamaan uuden mahdollisuuden. Honorin tulevissa puhelimissa on todennäköisesti jälleen Googlen palvelut, sillä Huaweille asetettujen rajoituksien ei odoteta periytyvän uudelle yritykselle. Huawei ei omista uudesta Honor-yrityksestä mitään, joten ainakaan suoraan uusi Honor ei päädy Yhdysvaltojen kieltolistalle. Tämä tarkoittaa myös, että Honor pääsee hankkimaan helpommin tuoreimpia älypuhelinkomponentteja, joten uusia puhelimia tullaan todennäköisesti näkemään lähikuukausina.

Lähde: Huawein lausunto

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor