OPPOYleinen

OPPO esitteli rullattavalla näytöllä varustellun OPPO X 2021 -konseptipuhelimen

Oppo on tänään esitellyt uutta älypuhelimien suuntausta Innoday-tapahtumassaan Kiinassa. Oppo paljasti ensimmäistä kertaa yhtiön suunnitelmia rullattavien näyttöjen suhteen. Tapahtumassa nähtiin Oppo X 2021 -älypuhelin, jonka näytön pinta-ala suurenee laitetta venytettäessä. Kyseessä on toistaiseksi konseptipuhelin, eikä sitä odoteta myyntiin.

Normaalitilassa Oppo X 2021 on normaalin älypuhelimen kokoinen, jossa on 6,7 tuuman näyttö. Kun laitetta venytetään, niin näytön kooksi saadaan jopa 7,4 tuumaa. Oppo hyödyntää laitteessa rullattavaa OLED-näyttöpaneelia, joten enemmän näyttöä löytyy rullattuna laitteen sisältä. Laitteen sisällä on myös 6,8 millimetrin paksuinen moottori, joka hoitaa näytön rullaamisen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppon mukaan rullatavalle näytölle on monia käyttötarkoituksia ja se on aikaisempaa skaalautuvampi erilaisiin käyttötilanteisiin. Esimerkiksi videoita voidaan katsoa luonnollisella kuvasuhteella koko näytöllä, peleihin saadaan suurempi pelausalue, kun taasen käyttöliittymään on toteutettu tableteista tuttu parempi moniajo. Rullattavaan näyttöön ei synny myöskään Oppon mukaan minkäänlaista taitoskohtaa, joka on tuttu monista tämän hetken taittuvanäyttöisistä älypuhelimista.

Oppon rullattavan näytön toteutukseen on haettu yhteensä 122 eri patenttia, joista 12 koskee skrollausmekanismia. Oppo ei ole kertonut aikeistaan julkaista nyt esiteltyä konseptipuhelinta kuluttajamarkkinoille. Todennäköisesti vastaavalla toteutuksella tullaan julkaisemaan älypuhelimia ensi vuoden aikana.

Alapuolella on video, josta näkee hyvin, miltä todellinen konseptipuhelin näyttää.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO