GiganttiXiaomiYleinen

Gigantti toi Xiaomin uutuustuotteen yllättäen myyntiin Suomessa – Taustalla virhe, kanta Xiaomin tuotteiden myyntiin ei ole muuttunut

Xiaomin logo

Gigantti listasi viime viikolla myyntiin ensimmäisen uuden Xiaomi tuotteen sitten alkuvuoden aikana tehdyn päätöksen jälkeen. Tammikuussa Gigantti kertoi, ettei varastoihin enää tilata uusia Xiaomin tuotteita, ja vain jäljellä olevat myydään pois.

Myyntiin päätyi Xiaomi X20+ -robotti-imuri, joka oli ostettavissa 499 euron hintaan. Asiasta uutisoi muun muassa AfterDawn-sivusto. Kysyimme SuomiMobiilissa asiasta suoraan Gigantilta, jonka jälkeen robotti-imuri poistui myynnistä verkkokaupasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi X20 -imuri ilmestyi myyntiin Gigantin verkkokauppaan.

Gigantti vakuuttaa edelleen tilanteen Xiaomin kanssa olevan sama kuin vuodenvaihteessa. Myyntiin ei ole tilattu uusia Xiaomi-tuotteita, mutta merkkiä on myyty vain siltä osin, mitä varastoja on ollut jäljellä. Uuden robotti-imurin ilmestyminen myyntiin on liittynyt emoyhtiö Elkjøpin tekemään virheeseen. Gigantin pyynnöstä tuote on kuitenkin nyt poistettu myynnistä.

”Verkkokaupassamme ollut Xiaomin robotti-imuri liittyy tilanteeseen, jossa emoyhtiömme Elkjøp on avannut myynnin tuotteelle yhteispohjoismaisesti, jolloin tuote on näkynyt automaattisesti myös Suomen asiakkaille. Tuote on poistettu Gigantin pyynnöstä 13.5.”, kertoi Gigantin myyntipäällikkö Tuomas Ollila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gigantin lisäksi Xiaomin tuotteiden myynnin Suomessa on lopettanut muutkin merkittävät jälleenmyyjät, kuten Elisa, DNA, Telia, Veikon Kone, Power sekä Verkkokauppa.com. Taustalla on yhtiön toiminnan jatkuminen Venäjällä, jonka myötä yhtiö hyödyntää myynnin lisäämiseksi Ukrainassa käytävää sotaa. Useat muut valmistajat ovat keskeyttäneet aktiivisen toiminnan Venäjällä sodan alkamisen jälkeen.

Xiaomi ei ole kommentoinut millään tavalla toimintaansa Venäjällä, vaikka SuomiMobiili on pyytänyt kommenttia useaan kertaan. Huhtikuussa 2023 Ukrainan korruptiontorjuntavirasto (National Agency on Corruption Prevention, NACP) nimitti kiinalaisen Xiaomin sodan kansainväliseksi sponsoriksi. Tuolloin Ukraina kertoi Xiaomin liiketoiminnan jatkamisen Venäjällä tukevan Venäjän armeijaa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Joko olette lopettaneet esim. mikkisofatn käytön?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Gigantti