OpenAIYleinen

OpenAI julkisti uuden GPT-4o-mallin – Aikaisempaa monipuolisempi ja nopeampi

OpenAI on julkistanut uuden monimuotoisen suuren kielimallin, joka kantaa nimeä GPT-4o. Sun mukana saadaan paljon uudistuksia, sillä kehittäjän mukaan se on monipuolisempi ja nopeampi.

GPT-4o tuo mukanaan merkittäviä kehitysaskelia teksti-, ääni- ja kuvasisällön luomiseen tarjoten luonnollisemman tavan olla vuotovaikutuksessa käyttäjän sekä avustajan välillä. Äänikomentoihin vastaamisen kerrotaan tapahtuvan vain 232 millisekunnissa, ja GPT-4o on myös selvästi nopeampi tekstikomennoissa muillakin kielillä kuin vain englannilla. Tuettuna on yli 50 eri kieltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusitussa kielimallissa on myös kyvykkäämpi ja ihmismäisempi ääniavustaja, joka pystyy vastaamaan reaaliajassa sekä voi havainnoida ympäristöä laitteen kameran kautta. Käyttäjät voivat myös pyytää avustajaa kuulostamaan iloisemmalta tai vaihtamaan takaisin robottimaiseen ääneen. OpenAI lupaa avustajan tarjoavan reaaliaikaiset käännökset yli 50 kielelle.

GPT-4o tulee tarjolle ilmaisille ChatGPT-palvelun käyttäjille, ja ChatGPT Plus -tilaajat saavat 5-kertaa suuremmat viestirajoitukset. GPT-4o:n teksti- ja kuvatoiminnot ovat jo käytettävissä ChatGPT-sovelluksessa ja verkossa. Uusi äänitila tulee saataville ChatGPT Plus -käyttäjille lähiviikkoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OpenAI kertoi myös ChatGPT-työpöytäsovelluksesta macOS-käyttöjärjestelmälle, kun taas Windows-versio julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoja GPT-4o-kielimallista löytyy alapuolella olevasta OpenAI:n esittelyvideosta.

Lähde: OpenAI

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OpenAI