GoogleYleinen

Google antoi kurkistuksen Wear OS 4 -käyttöjärjestelmästä – tuo mukanaan uusia sovelluksia ja ominaisuuksia

Google esitteli kehittäjätapahtumassaan uusimman älykelloille suunnatun Wear OS 4 -version, jonka mukana tulee myös uusia ominaisuuksia. Google uudisti älykellojen käyttöjärjestelmänsä kaksi vuotta sitten, jonka jälkeen älykellojen määrä on kasvanut merkittävästi.

Wear OS 4:n osalta on annettu nyt ensimmäinen kurkistus. Uutuusominaisuuksien avulla pitäisi saada enemmän irti älykellosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen mukaan älykellot tulevat saamaan lisää Google-sovellusominaisuuksia. Muun muassa Google Home -sovelluksen uusien säätimien ansiosta voi tarkistaa kuka on soittanut Nest-ovikelloa tai avata oven lukituksen etänä. Lisäksi kellot tulevat saamaan Gmailin ja Google-kalenterin. Sähköposteihin voi vastata suoraan kellosta ja aikataulun voi tarkistaa kalenterin kautta.

Myös muiden sovelluksien kerrotaan tuovan mukanaan lisää ominaisuuksia. Muun maussa WhatsApp tulee julkistamaan tulevien viikkojen aikana ensimmäisen älykellosovelluksensa, joten Wear OS 4 -kelloilla voi aloittaa uuden keskustelun, vastata viesteihin puheella tai vastata puheluihin ilman puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen kelloihin on tulossa kolme uutta Spotify-laattaa, joista voi helposti toistaa uusia jaksoja podcasteista ja hypätä suoraan Spotify DJ:n valitsemaan kustomoituun musiikkivalikoimaan. Lisäksi kellot saavat uuden Peloton-laatan, josta voi seurata harjoitusjaksoa ja se auttaa saavuttamaan kuntotavoitteen.

Wear OS 4:n kerrotaan tuovan myöhemmin tänä vuonna entistä enemmän päivityksiä ja uudistuksia esteettömyysominaisuuksiin. Näitä ovat muun muassa nopeampi ja luotettavampi tekstistä puheeksi -toiminto. Käyttöjärjestelmään on lisätty myös varmuuskopiointi- ja palautustuki, joka auttaa siirtämään tietoja sekä asetuksia kellojen välillä. Jatkossa myös puhelimessa myönnetyt sovelluksien käyttöoikeudet siirtyvät automaattisesti kelloon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google esitteli myös uuden kellotauluformaatin, joka on rakennettu yhteistyössä Samsungin kanssa. Sen avulla kehittäjät sekä suunnittelijat voivat helposti luoda kellotauluja Wear OS 4 -käyttöjärjestelmälle.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google