SonyYleinen

Sony Xperia 1 V julkaistiin 1399 euron hinnalla – uusi myyntipakkaus, päivitetty kamera ja tehokas Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri

Sony Xperia 1 V

Sony on julkistanut tänään uudet älypuhelimensa, joista mielenkiintoisin on Xperia 1 V. Kyseessä on yhtiön uusin lippulaivapuhelin, joka on luonnollinen päivitys edeltäjäversioon. Sony on lähtenyt uudistamaan kameroita sekä tuomaan tuoreimpia teknisiä ratkaisuja. Lisäksi Sonyn on uudistanut puhelimen myyntipakkauksen.

Puhelimessa ei ole lähdetty merkittävästi uudistamaan muotoilua, vaan Xperia 1 V on tuttua Sonyä. Uutuuspuhelin on valmistettu alumiinikehyksestä sekä lasipinnoista. Puhelimen takaosan lasi on mattapintainen ja etuosassa hyödynnetään kestävää Gorilla Glass Victus 2 -lasia. Sony on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 165 x 71 x 8,3 millimetriä ja painoksi 187 grammaa. Xperia 1 V on huippuluokan puhelimelle ominaiseen tapaan lisäksi IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Sony esitteli puhelimen vihreänä, mustana sekä hopeana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 1 V on varusteltuna 6,5 tuuman OLED-näyttöpaneelilla, jossa on Sonylle perinteinen 21:9-kuvasuhde. Näytössä on 4K-tarkkuus ja mukana on myös dynaaminen 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on 10-bittinen ja se tukee myös HDR10+ -toistoa. Näytössä on myös Real-time HDR drive -tuki, joka parantaa kirkkauden ja tummien kuva-alueiden erottelukykyä.

Sony on päivittänyt järjestelmäpiiriä, sillä tehoista on vastaamassa huippuluokan Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. Sama piiri on nähty lukuisissa huippupuhelimissa vuoden 2023 alkupuolen aikana. Xperia 1 V -puhelimeen on saatu 12 gigatavua LPDDR5X-RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä UFS 4.0 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on päivitetty myös kameraa hieman, joka nähdään erityisesti pääkamerassa. Xperia 1 V:n takana on 24 mm:n objektiivi 2-kerroksisella Transistor Pixel stacked CMOS -kuvakennolla. Uusi 54 megapikselin tasoinen sensori on kooltaan 1/1.35 tuumaa, joka on noin 1,7 kertaa suurempi kuin edeltäjänsä kuvakenno. Lisäksi puhelimessa on edeltäjästä tutuksi tullut 85-125 mm:n (F2,3-F2,8) optinen telekamera, jonka tarkkuus on 12 megapikseliä. Kolmas kameroista on 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera.

Lisäksi ZEISS-optiikka on kalibroitu erityisesti Xperia 1 V -älypuhelinta varten. ZEISS T* -pinnoite edistää tarkkaa kuvarenderöintiä ja kontrastia vähentämällä heijastuksia kaikissa takakameran linsseissä. Myös etukamera on varustettu 12 megapikselin sensorilla.

Sony on varustellut puhelimen edeltäjästä tutuksi tulleella 5000 milliampeeritunnin akulla, jota pystytään lataamaan 30 watin pikalatauksella. Sony ei enää toimita laturia puhelimen mukana, eikä mukana toimiteta myöskään USB-kaapelia. Muutos on osa Sonyn strategiaa poistaa muovi kokonaan myyntipakkauksesta. Xperia 1 V on varusteltuna myös langattomalla 15 watin latauksella sekä myös käänteisellä langattomalla latauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen muita huomioitavia ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä eteenpäin suunnatut kaiuttimet. Sony toimittaa puhelimen oletusarvoisesti tuoreimmalla Android 13 -käyttöjärjestelmällä varusteltuna. Puhelimen päivityslupausta ei ole kerrottu.

Tällä kertaa Sony on uudistanut myös puhelimen myyntipakkauksen. Puhelin toimitetaan muovittomassa myyntipakkauksessa ja se on valmistettu Original Blended Material -materiaalista. Se koostuu bambusta, sokeriruokokuidusta ja käytöstä kerätystä kierrätyspaperista.

Xperia 1 V:n uusi myyntipakkaus.

Xperia 1 V:lle valmistetussa Style Cover -suojakuoressa on pohjassa esiin taittuva jalusta, joka parantaa kuvauskokemusta. Suojakuoren takaosassa on Xperia 1 V -rungon takaosan kuvioitu muotoilu, joten laitteen alkuperäinen muotoilu ei kärsi, vaikka suojakuori on käytössä.

Sony on kertonut aloittavansa Xperia 1 V -puhelimen ennakkomyynnin Suomessa 12. kesäkuuta. Suositushinta puhelimelle on 1399 euroa. Rajoitetun ajan Xperia 1 V:n ennakkotilaavat asiakkaat voivat saada oston yhteydessä Sonyn uusimmat WH-1000XM5-vastamelukuulokkeet kaupan päälle.

Puhelimelle suunniteltu suojakuori.

Lähde: Sonyn tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony