AndroidYleinen

Google esitteli Android 13 Go Edition -käyttöjärjestelmän – tekee edullisista puhelimista persoonallisempia

Android 13 Go Edition

Google esitteli jo elokuussa Android 13 -käyttöjärjestelmän virallisesti, mutta nyt yhtiö on julkaissut myös Android 13 Go -version. Kyseessä on kaikista edullisimmille puhelimille suunnattu käyttöjärjestelmä, joka on kevennetty ja suunniteltu toimimaan lähtötason tekniikoilla.

Kevennettyjä Go-versioita on nähty Androidista jo vuosien ajan. Googlen mukaan käyttöjärjestelmään perustuvilla laitteilla on yli 250 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Android Go löytyy puhelimista, joissa on lähtötason järjestelmäpiiri, pieni määrä RAM-muistia sekä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa Android 13 Go -version kanssa Google on keskittynyt luotettavuuteen, käytettävyyteen sekä kustomointiin. Lisäksi Google Play -päivityksien kerrotaan olevan saatavilla Go-laitteille tämän version yhteydessä. Google Play -päivityksien avulla myös lähtötason laitteet pystyvät saamaan tärkeitä korjauspäivityksiä Android-julkaisujen ulkopuolelta.

Yksi uudistuksista on Google Discover -ominaisuus, joka on nähty aikaisemmin täysiverisessä Androidissa, mutta nyt se tulee myös kevennettyyn versioon. Android 13 Go tulee saamaan myös Material You -muotokielen, joka nähtiin jo Android 12:n kohdalla muilla Android-laitteilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 13 Go Edition

Material You tukee käyttökokemuksesta aikaisempaa henkilökohtaisemman. Sen avulla saa puhelimen värimaailman sopimaan käytössä olevaan taustakuvaan. Android 13 Go:n kohdalla kyseessä ei kuitenkaan ole automaattinen toiminto, vaan käyttäjät voivat valita värit neljästä vaihtoehdosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google tuo edullisiin laitteisiin myös muutamia Android 13:n kohdalla esiteltyjä ominaisuuksia. Android 13 Go kysyy jatkossa sovelluskohtaisesti annetaanko lupa lähettää ilmoituksia ja käyttäjät voivat kieliasetuksista vaihtaa sovelluksien kieltä.

Android 13 Go -version sisällään pitäviä puhelimia tullaan Googlen mukaan näkemään markkinoilla vuoden 2023 aikana.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android