GoogleYleinen

Myös sinun olohuoneesta voi löytyä varastettua tekniikkaa – Google joutuu maksamaan 338,7 miljoonaa dollaria korvauksia Chromecast-laitteista

Chromecast with Google TV

Chromecast on noussut vuosien saatossa yhdeksi Googlen parhaimmista tuotteista niin laitteiston kuin ohjelmiston osalta. Se on tuonut vanhat televisiot nykyaikaan ja sen avulla on mahdollista lähettää sisältöä laitteesta toiseen. Chromecast on ollut markkinoilla 10 vuoden ajan, mutta nyt oikeus on päättänyt Googlen varastaneen tekniikan idean.

Texasissa käydyssä oikeudenkäynnissä tuomaristo totesi, että Google oli loukannut kolmea Touchstream Technologiesin patenttia Chromecastillaan ja määräsi yrityksen maksamaan 338,7 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oikeudenkäynnissä Touchstream väitti, että Googlen Chromecast-tekniikka oli rikkonut useita sen patentteja. Patenteissa on kuvailtu järjestelmää, joka on samanlainen kuin Chromecastin yleinen idea. Patenteissa mainitaan järjestelmä, joka voi esittää ja ohjata sisältöä näytöllä, joka käyttää henkilökohtaista laitetta lähettääkseen sisältöä.

Touchstreamin perustaja David Strober on kertonut, että yhtiöllä oli toimiva prototyyppi ennen vuoden 2010 loppua, ja patentti jätettiin huhtikuussa 2011. Touchstream väittää tavanneensa Googlen vuoden 2011 lopulla ja kumppanuus hylättiin helmikuussa 2012.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google julkaisi ensimmäisen Chromecastin heinäkuussa 2013, pitkälti tasan kymmenen vuotta sitten. Touchstream ei koskaan julkaissut patenteissa kuvailtuja ominaisuuksia käyttävää laitetta.

Google mukaan patentit tuskin kattavat kaikkia tapoja valita sisältöä henkilökohtaisella laitteella ja katsella sitä toisella näytöllä. Google myös huomautti myös, että Chromecast eroaa Touchstreamin patenteista siinä, että se käyttää palvelinta ja näyttölaitetta, jossa Touchstream kuvaa erillisen kokonaisuuden palvelimelle ja näytölle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google sanoi myös, että Touchstreamin ainoa liiketoiminta on yrittää kaupallistaa patentteja. Google myös pyysi tuomioistuinta olemaan kieltämättä Chromecast-laitteiden myyntiä.

”Olemme jyrkästi eri mieltä tuomiosta ja valitamme. Olemme aina kehittäneet teknologiaa itsenäisesti ja kilpailleet ideoidemme ansioista ja puolustamme jatkossakin näitä turhia väitteitä vastaan”, kerrotaan Googlen lausunnossa.

Lähde: Arstechnica.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. En osaisi keksiä noin valheelista otsikkoa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google