GoogleYleinen

Google julkaisi Chrome-selaimesta ARM-optimoidun version Windowsille

Google on tuonut ladattavaksi ARM-koneille optimoidun version Chrome-selaimestaan. Selain on ladattavissa Chromen sivuilta. 

Selain on Googlen mukaan suunniteltu käyttökokemukseltaan “nopeammaksi ja sujuvammaksi” ja selainta onkin testattu jo tammikuusta 2024 asti. Google julkaisi selaimen nyt, sillä tänä vuonna tullaan näkemään Windows koneita Qualcommin Snapdragon X Elite -järjestelmäpiirillä. Muun muassa läppäreihin suunnattu piiri perustuu ARM-arkkitehtuuriin. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin toimitusjohtaja Christiano Amon on kommentoinut ARM-optimoidun Chromen “auttavan Qualcommin Snapdragpn X Eliteä vakiinnuttamaan roolia Windows-tietokoneiden ensisijaisena alustana vuoden 2024 puolivälistä alkaen”. 

Google optimoi nopealla aikataululla vuonna 2020 selaimensa myös Applen ARM-arkkitehtuuriin perustuvalle M1-sirulle. Uusi ARM-optimoitu selain on ladattavissa Chromen nettisivuilta selaamalla sivun alaosaan, josta löytyy “muut alustat” ja valikossa on “Windows 11 ARM”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäiset Qualcommin Snapdragon X Eliteä hyödyntävät kannettavat nähtänee markkinoilla kesällä. Tällä hetkellä on tiedossa, että ainakin Samsung ja Microsoft tulevat esittelemään uusia läppäreitä, jotka on varustettu uudella ARM-piirillä. 

Lähde: Google 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google