AndroidGoogleYleinen

Google julkaisi ensimmäisen Android 11 -beetaversion

Google on julkaissut vihdoin ensimmäisen beetaversion yhtiön tulevasta Android 11 -käyttöjärjestelmäversiosta. Alun perin beetaversio piti julkaista jo toukokuussa, jonka jälkeen se siirrettiin kesäkuun alkuun, jolloin julkaisua lykättiin vielä hieman lisää. Nyt Android 11 on siirtynyt beetavaiheeseen, ja beetaversioita tullaan julkaisemaan kolme kappaletta tulevien kuukausien aikana.

Ensimmäiset beetaversiot ovat nyt jaossa halukkaille käyttäjille Googlen omille puhelimille, jotka ovat Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 ja Pixel 4 XL. Kyseisien puhelimien käyttäjille beetaversio on helposti saatavilla ja jos käytössä on ollut aikaisempi Android 11:n kehittäjäversio, niin beetaversio on tulossa OTA-päivityksenä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Lisäksi sammutusvalikossa on nyt laajemmat laitteiden hallintamahdollisuudet, pankkikortit sekä tuttu sammutusvalikko.

Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan.

Googlen mukaan Android 11:n beetaversio on aluksi saatavilla vain yhtiön Pixel-puhelimille ja tulevina viikkoina se laajentuu muillekin puhelimille. Virallinen ja viimeistelty Android 11 -versio pitäisi olla tulossa jakoon Q3 2020 aikana, jonka jälkeen sitä tullaan päivittämään myös vanhemmille Android-puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android