GoogleYleinen

Google julkaisi vihdoin Pixel 5a 5G -älypuhelimen – IP67-luokitus, OLED-näyttö ja hinta 449 dollaria

Google on julkaisut vihdoin pitkään huhutun Pixel 5a 5G -älypuhelimen, joka on yhtiön uusi keskihintaluokan 5G-älypuhelin. Myöhemmin tänä vuonna Google tulee julkaisemaan myös uudet Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimet, joista nähtiin jo aikaisemmin ensivilaus Googlen toimesta.

Pixel 5a 5G tarjoaa 6,34 tuuman OLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä 20:9-kuvasuhde. Näyttöön on tehty etukameraa varten reikä ja näytössä on lisäksi tuki HDR-toistolle. Tehoista on vastaamassa jo varsin iäkäs Qualcommin kehittämä Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, joka takaa tuen 5G mmWave- ja Sub-6-tekniikoille. RAM-muistia Pixel 5a 5G -malliin on saatu 6 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy kohtuulliset 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita Google on laittanut takaosaan kaksi, jotka ovat 12,2 megapikselin pääkamera f/1.7-aukolla sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2.2-aukolla. Pääkamerassa on optinen kuvanvakain, joka pienentää kuvien ja videoiden tärähtelyä. Etuosassa on yksi 8 megapikselin tasoinen selfiekamera f/2.0-aukolla. Googlen mukaan videokuvaus onnistuu laitteella korkeintaan 4K 60 FPS -tarkkuudella.

Pixel 5a 5G:n sisuksissa on suuri 4680 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 18 watin tehoisen langallisen latauksen avulla. Google on varustellut uutuuspuhelimen myös kuulokeliittimellä, Dual-SIM-tuella sekä stereokaiuttimilla. Käyttöjärjestelmänä toimii vielä Android 11. Google on luvannut tarjota puhelimelle kolme vuotta Android-versiopäivityksiä sekä tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakenteeltaan Pixel 5a 5G on metallia, mutta etuosassa näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasi. Google on suojannut rakenteen IP67-luokituksen mukaisella pölyn- ja vedenkestävyydellä.

Pixel 5a 5G tulee myyntiin ainoastaan Yhdysvalloissa sekä Japanissa. Hintaa laiteella on 449 dollaria ja sen ennakkomyynti on nyt alkanut, mutta toimitukset käynnistyvät 26. elokuuta.

Lähde: Google Pixel 5a 5G -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google