HuaweiYleinen

Google Maps saa Huawei-puhelimissa korvaajan – Huawei aloitti yhteistyön TomTomin kanssa

Huawei ja TomTom aloittivat yhtesityön. / Kuva: Huawei

Hollantilainen karttayhtiö TomTom on allekirjoittanut kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Huawein kanssa yhteistyösopimuksen karttojen käyttämisestä älypuhelimissa. Viime keväänä Huawei joutui Yhdysvaltojen kieltolistalle, jonka takia yhtiö ei ole voinut hyödyntää puhelimissaan Googlen sovelluksia, mukaan lukien Google Maps -karttoja. Huawei on kuitenkin kehittänyt kovaa tahtia Huawei Mobile Services (HMS) -palveluita, joiden osaksi TomTom-kartat myös tulevat.

Huawei Mobile Services (HMS) -palveluissa TomTomin karttoja käytetään muun muassa Map kit -rajapinnassa, jonka avulla esimerkiksi sovelluskehittäjät voivat korvata Huawei-puhelimissa sovelluksien vaatimat karttapalvelut. TomTomin karttoja hyödyntävät muun muassa myöskin Uber ja Apple, joiden ansiosta kartoilla on yli miljardi käyttäjää joka päivä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TomTomin edustajan mukaan yhteistyö Huawein kanssa on aloitettu jo jonkin aikaa sitten, mutta asiaa ei ole tuotu julki ennen kuin vasta nyt. Huawei tai TomTom eivät ole kommentoineet sopimuksen tarkkoja yksityiskohtia.

Lähde: Reuters, Twitter (Francisco Jeronimo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei