GoogleYleinen

Google Pixel 4- ja Pixel 4 XL -puhelimet julki – 90Hz näyttö ja telekamera

Google on esitellyt tänään uudet ja pitkään odotetut Pixel 4- ja Pixel 4 XL -puhelimet. Molemmat uutuuspuhelimet ovat pitkälti identtiset, mutta suurimmat eroavaisuudet on tehty näytön kokoon ja tämän myötä myöskin laitteiden fyysiseen kokoon.

Pixel 4 -puhelimessa on pienempi 5,7 tuuman Full HD+ -tasoinen OLED-näyttöpaneeli ja Pixel 4 XL -mallissa on suurempi 6,3 tuuman OLED-näyttö, jonka tarkkuus yltää QHD+ -tasolle. Molempien uutuuspuhelimien näytöissä on 19:9-kuvasuhde ja 90 hertsin virkistystaajuus. Pixel 4 -malleissa ei ole myöskään minkäänlaisia loviratkaisuja, vaan näytön yläpuolelle on jätetty selvästi paksumpi musta kaistale ja alareunassa on kapeampi kaistale.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista puhelimissa on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on myöskin 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 64 tai 128 gigatavua versiosta riippuen. Yksi suurimmista Pixel 4- ja Pixel 4 XL -puhelimien eroavaisuuksista löytyy akun suuruudesta. Pixel 4 -mallissa on 2800 milliampeeritunnin akku ja Pixel 4 XL -puhelimessa on 3700 milliampeeritunnin akku. Molempia puhelimia voidaan ladata USB-C-tyypin liittimen kautta 18 watin pikalatauksella ja molemmat tukevat myöskin langatonta latausta.

Kameroissa Google luottaa nyt ensimmäistä kertaa kaksoiskameraratkaisuun, joka on molemmissa uutuuspuhelimissa täysin identtinen. Pääkamerana toimii 12 megapikselin kamerasensori, jossa on Dual Pixel -automaattitarkennus, 1.4 μm pikselikoko, f/1.7-aukko sekä optinen kuvanvakautus. Kamera tukee myöskin Pixel Neural Core -tekniikkaa, jonka avulla kamerasovellus voi luoda HDR+:n reaaliaikaisesti. Toinen kameroista on 16 megapikselin telekamera, jossa on 1.0 μm pikselikoko, f/2.4-aukko ja optinen kuvanvakautus. Telekamera kykenee 2x optiseen zoomaukseen.

Kaksoiskameran rinnalla puhelimissa on myöskin kolmas sensori, mutta kyseessä ei ole kamera. Etukameran tarkkuus puhelimissa on 8 megapikseliä. Lisäksi etuosassa on erityinen 3D-syvyysanturi, jota hyödynnetään kasvojentunnistukseen sekä bokeh-kuvaamiseen. Sormenjälkilukijan Google on korvannut kokonaisuudessaan kasvojentunnistuksella.

Näytön yläpuolella on myöskin Soli-tutka nimellä tunnettu tekniikka. Tämän tekniikan avulla Pixel 4 -puhelimet voivat seurata paremmin käsien eleitä. Vaikka ominaisuus puhelimesta löytyykin, niin se ei ole valitettavasti käytössä kaikilla markkina-alueilla. Tekniikan avulla voidaan tarkistaa ilmoituksia tai vaihtaa kappaletta vain pyyhkäisemällä näytön yläpuolelta. Pixel 4- ja Pixel 4 XL -puhelimet ovat varusteltuna myöskin Active Edge -toiminnallisuudella, joten puhelimien reunat tunnistavat painetta ja nyt muun muassa puristamalla puhelinta voi avata ennalta määrättyjä toiminnallisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on varustellut puhelimet myöskin kaksois-SIM-ominaisuudella ja puhelimiin on mahdollista asettaa yksi nano-SIM-kortti ja toisena toimii eSIM-kortti. Puhelimissa on ei ole valitettavasti erillistä muistikorttipaikkaa. Käyttöjärjestelmänä Google hyödyntää luonnollisesti tuoreinta Android 10 -versiota.

Molemmat puhelimet ovat tulossa tarjolle kolmessa väriversiossa, jotka ovat Just Black, Clearly White ja Oh So Orange. Kaikissa väriversioissa on mattapintainen musta alumiinikehys, mutta takaosan lasipinta on oranssi, musta tai valkoinen. Lisäksi virtapainike on kaikissa väriversioissa erivärinen kuin muu puhelin. Googlen mukaan Oh So Orange -väriversio on tulossa tarjolle rajallisena eränä.

Google on aloittanut Pixel 4 -puhelimien ennakkomyynnin muutamissa maissa ja toimitukset alkavat Euroopassa 28. lokakuuta. Euroopassa Pixel 4 -puhelimen 64 gigatavun versio maksaa 749 euroa ja 128 gigatavun versio vastaavasti 849 euroa. Pixel 4 XL -puhelimen 64 gigatavun versio maksaa 899 euroa ja 128 gigatavun versio 999 euroa. Toistaiseksi uutuuspuhelimet eivät ole tulossa tarjolle virallisesti Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel 4 / Pixel 4 XL tekniset tiedot:

 • Näyttö: 5,7 tuumaa, Full HD+, OLED, 19:9, 90 Hz / 6,3 tuumaa, QHD+, OLED, 19:9, 90 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855
 • RAM-muisti: 6 Gt (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 64 tai 128 Gt
 • Pääkamera: 16 MP telekamera (1.0 μm, f/2.4, PDAF, OIS) + 12,2 MP pääkamera (1,4 μm, f/1.7, OIS)
 • Etukamera: 8 MP (1.22 μm, f/2.0)
 • Akku: 2800 mAh, 18W-pikalataus / 3700 mAh, 18W-pikalataus
 • Muuta: USB-C, dual-SIM (nano + e-SIM), langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10
 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass 5 -lasi, IP68
 • Mitat: 68,8 x 147,1 x 8,2 mm / 75,1 x 160,4 x 8,2 mm
 • Paino: 162 g / 193 g
 • Värit: musta, valkoinen ja oranssi

Lähde: Google Pixel 4/XL -tuotesivu (Saksa), Googlen lehdistötiedote (Google Blog)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google