GoogleYleinen

Pixel 7a julkaistiin vihdoin virallisesti – Googlelta mielenkiintoinen tulokas keskihintaluokkaan

Google Pixel 7a

Alkuvuoden aikana on nähty useita vuotoja Pixel 7a -puhelimesta, ja nyt runsaiden vuotojen saattelemana Google on puhelimen vihdoin julkaissut. Uutuuspuhelin on Googlen mallistossa keskihintaluokkaa, mutta tarjoaa silti erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Pixel 7a -puhelimen rakenteen kanssa on lähdetty toteuttamaan tuttua Pixel-tyyliä, joka on nyt aikaisempaa lähempänä Pixel 7 -puhelinta. Google on kertonut puhelimen mitoiksi 152,4 x 72,9 x 9 millimetriä ja painoksi 178 grammaa. Pixel 7a on myös IP67-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 7a on varusteltuna 6,1 tuuman kokoisella OLED-näytöllä, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2400 x 1080) sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde, HDR-tuki ja sitä suojaa Gorilla Glass -lasi. Näyttö on kokonaan tasainen ja sen yläreunassa on etukameraa varten tehty keskitetty reikä.

Tehoista on vastaamassa 5 nanometrin Google Tensor G2 -järjestelmäpiiri, joka on sama kuin viime vuoden Pixel 7- ja 7 Pro -puhelimissa. Mukana on myös Titan M2 -tietoturvapiiri. Puhelin tukee siis oletusarvoisesti 5G-yhteyksiä tuettujen operaattoreiden verkoissa. Pixel 7a on varusteltuna 6 gigatavulla LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 gigatavulla UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen takaosassa on aikaisempaa tarkempi 64 megapikselin pääkamera, joka on optisesti vakautettu. Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etuosassa on yksi 13 megapikselin selfiekamera.

Akku on kooltaan 4385 milliampeerituntia ja Googlen mukaan laite kestää 24 tuntia normaalissa käytössä. Pixel 7a tukee latausta 20 watin USB-PD-pikalatauksella, jonka lisäksi mukaan on saatu tuki 18 watin langattomalle lataukselle. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat näytönalainen sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä HDR-tuki. Käyttöjärjestelmänä on Android 13.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google tulee myymään Pixel 7a -puhelinta yleisesti kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa, valkoinen ja vaaleansininen. Rajallisesti on saatavilla myös uusi oranssi väri. Puhelimen myynti on alkanut tänään 10. toukokuuta ja hintaa sillä on 509 euroa tai 499 dollaria. Suomessa puhelinta ei odoteta ainakaan vielä myyntiin virallisesti.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google