GoogleYleinen

Google Pixel Tablet esiteltiin nyt kokonaan – 679 euron laite tutuilla tekniikoilla

Google Pixel Tablet

Google on esitellyt tänään uusia laitteitaan, joista yksi on myös Pixel Tablet. Kyseisestä laitteesta annettiin vihiä jo ensimmäisen kerran hyvissä ajoin viime vuonna. Nyt tabletin tarkat tekniset tiedot sekä hinta- ja saatavuustiedot on vahvistettu.

Tabletti on esitelty kolmessa väriversiossa, jotka ovat Hazel, Rase sekä Porcelain. Pixel Tablet on mitoiltaan 258 x 169 x 8,1 millimetriä ja painoa sillä on 493 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tablettiin on saatu 11 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on 2560 x 1600 pikselin tarkkuus sekä 16:10-kuvasuhde.

Tehoista on vastaamassa Tensor G2 -järjestelmäpiiri, joka on nähty myös Googlen uusimmissa puhelimissa. Mukana ei ole 5G-yhteyksiä, vaan tabletti on ainoastaan Wi-Fi-yhteyksiin rajoittuva. RAM-muistia on 8 gigatavua ja se perustuu LPDDR5-versioon. Sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel Tabletin etuosassa on 8 megapikselin tasoinen kamerasensori, jossa on f/2.0-aukolla varusteltu linssi. Takaosassa on myös samanlainen 8 megapikselin kamerasensori. Molemmissa kameroissa on kiinteä tarkennus. Kamerat tukevat korkeintaan 1080p 30 fps -videokuvausta.

Tabletissa on 27 wattitunnin kokoinen akku, jonka luvataan takaavan 12 tunnin käyttöajan videoiden suoratoistoa varten. Lataus tapahtuu lataustelakan tai USB-C-liittimen avulla. Google on kertonut integroineensa sormenjälkilukijan tabletin virtapainikkeeseen. Pixel Tablet tarjoilee nelikanavaisen stereoäänentoiston sekä 3 mikrofonia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä on Googlen tuorein Android 13, jolle luvataan 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Tabletin kanssa Google pyrkii esittelemään, että Android toimii myös suurilla näytöillä. Google on tehnyt optimointeja Androidiin, jotka parantavat moniajoa sekä sovelluksien toimintaa.

Tabletin hinta on Yhdysvalloissa 499 dollaria ja Euroopassa 679 euroa. Tabletin mukana toimitetaan myös latauskaiutintelakka. Google on kertonut tabletin ennakkomyynnin alkavan tänään Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa, Norjassa, Alankomaissa, Japanissa sekä Australiassa. Toimitukset käynnistyvät 20. kesäkuuta.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google