GoogleYleinen

Google sulkee Stadia-pelipalvelun ensi tammikuussa – asiakkaille rahat takaisin kaikista ostoista

Google Stadia

Google on ilmoittanut sulkevansa pelien striimauspalvelu Stadian. Palvelu sulkeutuu kokonaan 18. tammikuuta 2023, eli muutaman kuukauden päästä.

Google on luvannut hyvittää käyttäjille kaikki ostot laitteiston ja ohjelmiston osalta. Jokaisesta Stadia-peliohjaimesta saa hyvityksen, jonka lisäksi Stadia Storesta ostetuista peleistä ja lisäsisällöistä saa täyden hyvityksen. Google odottaa saavansa palautukset tehtyä tammikuun 2023 puoliväliin mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Stadiaa tukevia tekniikoita Google on luvannut käyttävää muissa yrityksen ratkaisuissa, kuten YouTubessa, Google Playssa ja lisätyn todellisuuden palveluissa. Google on kertonut Stadian parissa työskennelleiden ihmisten jatkavan työtään muualla yrityksessä.

Stadia esiteltiin vasta maaliskuussa 2019, joten Google ei antanut palvelun kehittyä kovinkaan montaa vuotta. Monet jos tuolloin suhtautuivat Stadiaan skeptisesti, koska Googlella on pitkä historia palveluiden sulkemisesta, jotka eivät saavuta suurta yleisöä nopealla tahdilla. Stadia tarjosi myös rajallisen määrän erilaisia striimattavia pelejä, eikä valikoima kasvanut toivotulla tavalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen ponnistelut Stadia-palvelua kohtaan ovat jatkuvasti vähentyneet, sillä jo vuoden 2021 alussa yhtiö ilmoitti sulkevansa yrityksen sisäisen pelistudion. Google kuitenkin jatkuvasti vakuutti jatkavansa Stadian kehittämistä, mutta todellisuus oli jälleen kerran odotettu.

Pelien striimaus on edelleen isossa roolissa monilla muilla yrityksillä. Esimerkiksi Microsoft, Nvidia sekä Amazon ovat sitoutuneet pitkäaikaiseen kehitykseen omien vastaavien palveluidensa kanssa.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google