GoogleYleinen

Google toimitti vuonna 2019 enemmän puhelimia kuin OnePlus

Tuore IDC:n raportti on paljastanut, että Google toimitti viime vuonna enemmän Pixel-älypuhelimia kuin OnePlus. Googlen älypuhelimet eivät ole virallisesti myynnissä Suomen markkinoilla, mutta OnePlus on suomalaisille kuluttajille tuttu, jonka takia on jopa hämmästyttävää, kuinka hyvin Google on pystynyt myymään laitteitaan.

IDC:n mukaan Google toimitti vuonna 2019 yli 7,2 miljoonaa älypuhelinta, joka tarkoittaa noin 52 prosentin kasvua verrattuna vuotta aikaisempaan. Googlen Pixel-puhelimien myynnin on kerrottu vetävän hyvin erityisesti Yhdysvalloissa, Japanissa ja Länsi-Euroopassa. Googlen on kerrottu jopa myyneen enemmän älypuhelimia kuin OnePlussan, mutta molemmat valmistajat ovat silti kaukana TOP10-älypuhelinvalmistajista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen yllättävän hyvä suoriutuminen markkinoilla viime vuonna on ollut monille jopa yllätys, sillä tuoreimpien Pixel 3a- ja Pixel 4 -puhelimien on odotettu myyvän heikommin. Google on kuitenkin laajentanut markkinoitaan kolmeen uuteen maahan, joka vaikutti toimituksien kasvuun positiivisesti.

Googlelta odotetaan tulevien kuukausien aikana uutta Pixel 4a -puhelinta, joka sijoittuu keskihintaluokkaan. Lisäksi luvassa pitäisi olla myös Pixel 5 -puhelin, joka ei tänä vuonna tule todennäköisesti olemaan varusteltuna markkinoiden tehokkaimmalla järjestelmäpiirillä, vaan Googlen odotetaan luottavan ylemmän keskihintaluokan järjestelmäpiiriin.


Lähde: Twitter (Francisco Jeronimo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kiinan/Huawein etc filemmat Usan/Googlen kanssa vaikuttivat jo paljon viimekin vuonna, etenkin Usan ja Länsi-Euroopan markkinoilla. Tänä vuonna keskihintaluokan hyvinvarustellun OnePlus 7T :n menekki on voinut kylläkin olla melko hyvä, etenkin kun sen hinta laski alle 500 euron. Tuo on pärjännyt testeissäkin melko hyvin
    https://suomimobiili.fi/arvostelussa-oneplus-7t/

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google