GoogleYleinen

Google Translate saamassa pian suuren uudistuksen – saatetaan esitellä Pixel 6 -puhelimien kanssa

Google Translate on yksi Googlen suosituista sovelluksista, sillä se mahdollistaa tekstin, keskustelujen, verkkosivujen ja monen muun sisällön kääntämisen useille kielille. Sovellus on saanut vuosien varrella paljon uusia ominaisuuksia, mutta valitettavasti kovin suurta uudistusta itse sovellus ei ole ilmeeseensä saanut. Google näyttää nyt kuitenkin kehittävän Translate-sovellukseensa suurta uudistusta.

Uusi Google Translate 6.21 -versio julkaistiin viikonloppuna, ja se sisältää uuden toiminnan, joka kantaa nimeä “NewTranslateActivity”, joka tuo mukanaan uuden käyttöliittymän koko sovellukseen. Kyseessä on kuitenkin edelleen keskeneräinen uudistus, sillä suurin osa ominaisuuksista ei vielä toimi. Sovelluksen uusimmasta versiosta löytynyt toiminta antaa kuitenkin mahdollisuuden kurkistaa uudistettuun ilmeeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

XDA Developers -sivusto on julkaissut uuden Google Translate -sovelluksen käyttöliittymästä kuvia. Kuvakaappauksista nähdään Google panostavat jatkossa yhdellä kädellä käytettävyyteen ja monien toimintojen painikkeet löytyvät sovelluksen alareunasta. Uudessa käyttöliittymässä ei ole myöskään aikaisemmin ollutta hampurilaisvalikkoa, vaan lisätoiminnot ovat asetettuna oikeassa alareunassa olevan Lisää-painikkeen alapuolelle.

Sovelluksen koodista on löytynyt myös viittauksia siihen, että uudelleen suunniteltu käyttöliittymä on sidoksissa Pixel 6 -sarjan älypuhelimiin. Pixel 6 -puhelimiin odotetaan Android 12 -käyttöjärjestelmää, jonka takia uusi Google Translate tullaan todennäköisesti julkaisemaan vasta Pixel 6 -puhelimien kanssa. Toistaiseksi ei ole varmaa, onko uusi käyttöliittymä vain Pixel-puhelimien yksinoikeus, vai tuleeko se tarjolle myös muille puhelimille Android 12 -käyttöjärjestelmän yhteydessä. Googlen odotetaan julkaisevan huippuluokan Pixel 6 -puhelimensa lokakuussa.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google