GoogleYleinen

Google tuomassa Pixel-puhelimet virallisesti Pohjoismaihin? Tukisivustolle ilmestyi yllättäviä merkintöjä

Google Pixel 6a

Googlen omat Pixel-älypuhelimet ovat olleet saatavilla vain valituilla markkinoilla, eikä puhelimia ole myyty koskaan virallisesti Googlen toimesta Pohjoismaissa. Vasta hiljattain Google toi myyntiin uusimman Pixel 6a -älypuhelimen tutuilla markkina-alueilla, mutta samalla Google on tuonut viralliselle tukisivustolleen yllättäviä merkintöjä, jotka saattavat antaa vihiä laajemmastakin saatavuudesta.

Ruotsalainen Swedroid.se-sivusto on huomannut Googlen Pixel-puhelimille suunnatulla tukisivustolla merkintöjä, jotka saattavat viitata Pixel 6a -puhelimen olevan tulossa myyntiin Pohjoismaissa. Pixel 6a -puhelimen teknisien tietojen listaus pitää sisällään tietoja siitä, että Google saattaa suunnitella julkaisua Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, mutta ei kuitenkaan Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listauksessa on mainittu Pixel 6a -puhelimelle tarjottavan 2 vuoden takuu kyseisissä maissa, vaikka Ruotsi, Norja tai Tanska eivät ole aikaisemmin ollut listattuna. Vastaavia merkintöjä ei löydy esimerkiksi Pixel 6- tai Pixel 6 Pro -puhelimien vastaavista listauksista. Samalla Pixel 6a:n tiedoissa on mainittu verkkojen toimivan samoissa maissa.

Kyseessä voi olla puhtaasti virhe tiedoissa, mutta samalla se voi viitata Googlen tuovan puhelimet myös Pohjoismaihin. Suomea ei kuitenkaan missään mainittu, joten Pixel 6a saattaa olla tulematta Suomessa myyntiin. Toki olisi loogista tuoda puhelin samalla myyntiin kaikissa Pohjoismaissa kerralla, kuten Google teki myös Chromecast with Google TV -laitteen kanssa alkukesästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel-laitteiden myynnin laajentumista myös Pohjoismaihin on odotettu pitkään. Swedroid.se-sivusto huomauttaa myös, että uusilla merkinnöillä voi olla tekemistä sen kanssa, että aiemmin tänä vuonna Google etsi Tukholman toimistoon työntekijöitä työskentelemään Pixel-laitteiden kanssa erityisesti kuluttajapuolella.

Lähde: Google, Swedroid.se (ruotsiksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google