OnePlusYleinen

OnePlus vahvisti OnePlus Nord CE 2 -puhelimen saavan Dimensity 900 -järjestelmäpiirin

OnePlus Nord CE 2:n on vahvistettu saavan Dimensity 900 -järjestelmäpiirin.

OnePlus on kertonut julkaisevansa uuden OnePlus Nord CE 2 -puhelimen 17. helmikuuta, mutta yhtiö on myös paljastanut joitakin laitteen tärkeimpiä tietoja. Tällä kertaa on saatu vahvistus puhelimen järjestelmäpiiristä.

Puhelimessa tullaan näkemään MediaTekin kehittämä alemman keskihintaluokan puhelimiin suunnattu Dimensity 900 -järjestelmäpiiri. Erikoisen piirivalinnasta tekee se, ettei OnePlus ole valinnut piirisarjan tuoreinta Dimensity 920 -versiota, vaan hyödyntää vanhempaa Dimensity 900 -versiota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dimensity 900 on edelleen varsin kilpailukykyinen järjestelmäpiiri, sillä se on valmistettu 6 nm prosessilla ja se tarjoaa kahdeksan ydintä. Lisäksi järjestelmäpiirissä on integroitu 5G-tuki sekä 5G-yhteydet toimivalla jopa kahdella SIM-kortilla samanaikaisesti. OnePlus tulee siirtymään Nord CE 2 -mallissa MediaTekin tekniikkaan, vaikka vielä edeltäjämallissa oli Qualcommin kehittämä Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri.

OnePlus on aikaisemmin jo vahvistanut OnePlus Nord CE 2 -puhelimen saavan 65 watin tehoisen SuperVOOC -pikalatauksen, 3,5 mm kuulokeliittimen sekä tuen muistikortille aina yhteen teratavuun asti. Lisäksi puhelimesta on vuotanut OnePlussan toimesta yksi tuotekuva, jossa on esillä laitteen etu- ja takaosat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotojen mukaan OnePlus Nord CE 2 tulee samaan 6,43 tuuman kokoisen AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Laitteessa kerrotaan olevan 6 tai 8 gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia sekä 128 gigatavua UFS 2.2 -tallennustilaa. Käyttöjärjestelmänä on vuotojen mukaan Googlen jo vanha Android 11 -versio, jonka päällä hyrrää OxygenOS 11.3 -käyttöliittymä. Nähtävästi Android 12 -versiota OnePlus ei ole vielä puhelimeen saanut.

Takaosan kameran kerrotaan koostuvan 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Etuosassa odotetaan olevan 16 megapikselin kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten. Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä ladataan 65 watin teholla.

Todennäköisesti lähipäivinä OnePlus tulee kertomaan vielä uusia yksityiskohtia laitteesta, mutta viimeistään 17. helmikuuta paljastuvat kaikki tiedot laitteesta.

Päivitetty 13.02.2022 kello 19.50: Korjattu virheellinen tieto Dimensity 900 -järjestelmäpiirin iästä. MediaTek julkaisi piirin toukokuussa 2021, eikä virheellisesti ilmoitetusti toukokuussa 2020.

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus