GoogleYleinen

Google vahvisti: Taittuvanäyttöinen Pixel Fold julkaistaan 10. toukokuuta – virallinen video paljastaa muotoilun

Google Pixel Fold

Google on tänään vahvistanut odotetun tiedon, sillä yhtiö tulee julkistamaan ensi viikolla ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimensa. Uutuuspuhelimen nimi on Pixel Fold, kuten on useaan kertaan huhuissa mainittu. Nyt Google on julkistanut myös ensimmäisen vihjailevan videon.

8 sekunnin mittainen video paljastaa Pixel Fold -puhelimen muotoilun kokonaisuudessaan, eikä jätä oikeastaan mielikuvitukselle varaa. Videolla puhelin nähdään kultaisessa väriversiossa ja muotoilu on samanlainen kuin aikaisemmin vuodoissa on nähty. Video on esillä artikkelin alareunassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosassa on tuttu pixelmäinen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Puhelimen kehys on metallia ja pinnat ovat todennäköisesti lasia. Laitteen kyljessä nähdään kaiutinritilä, 5G-antenni sekä mikrofoni. Sisäpuolelta paljastuu taittuva näyttöpaneeli, jossa on paksut kehykset.

Videolta saadaan vilaus myös laitteen ulkonäyttöön, jossa on nähtävästi jonkinlainen Always-on-display-ominaisuus päällä. Google ei ole toistaiseksi vahvistanut puhelimen tarkempia yksityiskohtia, mutta tarkat tiedot vahvistuvat jo ensi viikolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin Font Page Tech -sivuston Jon Prosser on kertonut myös omat tietonsa tulevasta Pixel Fold -puhelimesta. Puhelinta odotetaan tarjolle Chalk- ja Obsidian -väriversioissa. Puhelimen 256 gigatavun version hinta on 1799 dollaria ja vastaavasti 512 gigatavun version hinta on 1919 dollaria. Ennakkotilaajille Google tulee tarjoamaan Pixel Watch -älykellon kaupan päälle.

Ennakkomyynti alkaa valituissa maissa 10. toukokuuta heti julkaisun jälkeen. Toimituksien pitäisi alkaa 27. kesäkuuta.

Vuoto paljastaa puhelimessa olevan Tensor G2 -järjestelmäpiiri, joka on sama kuin viime vuoden Pixel 7 -puhelimissa. Pixel Foldin molemmissa muistiversioissa käytetään UFS 3.1 -tallennustilaa sekä mukana on 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel Fold tulee saamaan 5,8 tuuman kokoisen ulkonäytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön kuvasuhteen pitäisi olla 17.4:9. Sisäpuolen näytön odotetaan olevan 7,6 tuumaa ja siinä on 6:5-kuvasuhde. Näyttö perustuu jälleen OLED-tekniikkaan ja siinä on 2208 x 1840 pikselin tarkkuus. Molemmissa näytöissä on vuodon mukaan 120 hertsin virkistystaajuus.

Google on laittanut puhelimen takaosaan kolmoiskameran. Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä, jonka sensori on kooltaan 1/2 tuumaa ja siinä on 0.8 mikronin pikselikoko. Linssissä on f/1.7-aukko. Toinen kameroista on 10.8 megapikselin ultralaajakulmakamera 121.1 asteen kuvakentällä. Kolmantena toimii 10.8 megapikselin telekamera, jossa on 5x -optinen zoomaus.

Ulkopuolen näytössä odotetaan olevan 9.5 megapikselin selfiekamera, mutta sisäpuolella olisi 8 megapikselin selfiekamera.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google