GoogleYleinen

Googlen taittuvanäyttöinen Pixel Fold esillä ensimmäisellä vuotovideolla – tällaisia ominaisuuksia puhelimeen odotetaan

Google Pixel Fold / Kuva: Frontpagetech.com

Googlen on odotettu julkaisevan taittuvanäyttöisen älypuhelimen jo usean vuoden ajan, mutta vihdoin toukokuussa se on tapahtumassa. Googlen taittuvan puhelimen nimeksi on tulossa Pixel Fold, ja nyt tuoreet vuodot paljastavat tarkat ominaisuudet. Lisäksi puhelimesta on vuodettu ensimmäinen video, jossa laite nähdään livenä.

Font Page Tech -sivuston Jon Prosser on kertonut tällä viikolla tietonsa tulevasta Pixel Fold -puhelimesta. Puhelinta odotetaan tarjolle Chalk- ja Obsidian -väriversioissa. Puhelimen 256 gigatavun version hinta on 1799 dollaria ja vastaavasti 512 gigatavun version hinta on 1919 dollaria. Ennakkotilaajille Google tulee tarjoamaan Pixel Watch -älykellon kaupan päälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennakkomyynti alkaa valituissa maissa 10. toukokuuta heti julkaisun jälkeen. Toimituksien pitäisi alkaa 27. kesäkuuta.

Vuoto paljastaa puhelimessa olevan Tensor G2 -järjestelmäpiiri, joka on sama kuin viime vuoden Pixel 7 -puhelimissa. Pixel Foldin molemmissa muistiversioissa käytetään UFS 3.1 -tallennustilaa sekä mukana on 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel Fold / Kuva: Frontpagetech.com

Pixel Fold tulee saamaan 5,8 tuuman kokoisen ulkonäytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön kuvasuhteen pitäisi olla 17.4:9. Sisäpuolen näytön odotetaan olevan 7,6 tuumaa ja siinä on 6:5-kuvasuhde. Näyttö perustuu jälleen OLED-tekniikkaan ja siinä on 2208 x 1840 pikselin tarkkuus. Molemmissa näytöissä on vuodon mukaan 120 hertsin virkistystaajuus.

Google on laittanut puhelimen takaosaan kolmoiskameran. Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä, jonka sensori on kooltaan 1/2 tuumaa ja siinä on 0.8 mikronin pikselikoko. Linssissä on f/1.7-aukko. Toinen kameroista on 10.8 megapikselin ultralaajakulmakamera 121.1 asteen kuvakentällä. Kolmantena toimii 10.8 megapikselin telekamera, jossa on 5x -optinen zoomaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkopuolen näytössä odotetaan olevan 9.5 megapikselin selfiekamera, mutta sisäpuolella olisi 8 megapikselin selfiekamera.

Nettiin on vuodettu nyt myös ensimmäinen video, jossa Pixel Fold nähdään livenä. Video vahvistaa aikaisempia vuotokuvia, eli puhelimessa olisi melko leveä ulkonäyttö ja myös sisäpuolen näyttö on kilpailijoita leveämpi. Näytössä on paksut kehykset. Videon voi katsoa alapuolelta.


Lähde: YouTube (Front Page Tech), Twitter 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google