GoogleYleinen

Googlen tekoälybotti Bard saatavilla nyt Suomessa suomen kielellä

Google Bard

Google julkisti alkuvuodesta keskustelevan tekoälybotti Bardin, joka on haastaja suosituksi nousseelle ChatCPT:lle. Vielä tuolloin palvelua ei avattu Euroopassa, mutta nyt odotettu päivä on koittanut. Googlen keskusteleva tekoälybotti on nyt saatavilla myös Suomessa.

Googlen mukaan Bard osaa nyt yli 40 kieltä, joiden joukossa on myös suomi. Bard on saatavilla verkkosovelluksena ja siihen pääsee käsiksi osoitteessa bard.google.com.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alun perin Bard avattiin vain Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, mutta nyt mukana on kaikki Euroopan maat sekä Brasilia. Bardin lanseeraus Euroopassa on viivästynyt jo aikataulusta tietoturvasyistä.

Google on tehnyt palveluun myös parannuksia, joissa on keskitetty Bardin puhumiin vastauksiin. Mukaan on saatu myös ominaisuus, jolla voi lisätä kuvia Bardille annettuihin kehotteisiin. Toimintoa esiteltiin ensimmäisen kerran Google I/O -tapahtumassa toukokuussa. Bardia voidaan kehottaa kirjoittamaan esimerkiksi kuvateksti tietylle kuvalle. Ominaisuus on saatavilla nyt vain englanniksi, mutta Google lupaa sen tulevan muille kielille pian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samalla on esitelty muutamia uusia ominaisuuksia, joiden joukossa on mahdollisuus kiinnittää ja nimetä uudelleen keskusteluja, jakaa vastauksia ystävien kanssa ja muuttaa Bardilta saatujen vastauksien sävyä ja tyyliä.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google