HaastatteluOnePlusYleinen

Haastattelussa OnePlussan operatiivinen johtaja Kinder Liu: Paljastaa salaisuudet uuden OnePlus Nord 3:n taustalla – kaksi väriversiota romutettiin viime hetkellä

OnePlussan operatiivinen johtaja Kinder Liu ja kaksi romukoppaan heitettyä Nord 3 -puhelimen väriä.

OnePlus on julkistamassa uuden OnePlus Nord 3 -älypuhelimen, joka tulee jatkamaan suosittua Nord-malliston kärkeä. Julkaisun tiimoilta pääsimme SuomiMobiilissa haastattelemaan OnePlussan operatiivista johtajaa Kinder Liuta. Haastattelussa hän paljasti mielenkiintoisia yksityiskohtia uutuuspuhelimen muotoilusta sekä suunnitteilla olleista väriversioista.

Tulevasta puhelimesta on paljastettu jo muutamia yksityiskohtia, sillä Nord 3 tulee saamaan perinteikkään Alert Slider -tilakytkimen, tasaisen näyttöpaneelin, 16 gigatavua RAM-muistia sekä huipputason 50 megapikselin tasoisen Sony IMX890 -kamerasensorin optisella vakautuksella. OnePlus on myös paljastanut puhelimen muotoilun sekä väriversiot, jotka ovat harmaa Tempest Gray sekä vihreä Misty Green.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnittelun ja muotoilun kerrotaan olevan OnePlus Nord 3 -puhelimen keskiössä. Kinder Liun mukaan OnePlussalla oli kolme tärkeää näkökulmaa, jotka vaikuttivat puhelimen suunnitteluun. Liu listasi, että puhelimen piti näyttää hyvältä, tuntua hyvältä sekä samalla näytettävä OnePlus Nord -puhelimelta.

Puhelimen ulkoasun osalta ensimmäisen ajatuksen kerrottiin olevan värit ja materiaalit, joiden piti heijastaa käyttäjien henkilökohtaista makua. Ulkoasussa on otettu huomioon monet yksityiskohdat, joilla pyritään parantamaan kokemusta.

”Olemme sijoittaneet OnePlus Nord 3:n näytön tasaisesti laitteen runkoon, kun taas takaosan lasissa on kevyt 2,8 asteen taivutus. Tämä auttaa puhelinta asettumaan käteesi. Käytännön tasolla tiedämme, että monet käyttäjät haluavat materiaalin ja värin, joka on helppo puhdistaa ja pitää siistinä”, kertoi Kinder Liu.

Tärkeässä roolissa kerrotaan olevan myös kestävyys, joka vaikuttaa suoraan kuluttajien ostopäätökseen. Kinder Liun mukaan OnePlussan tavoitteena on tarjota käyttäjille enemmän mielenrauhaa, sillä uutuuspuhelin on tukeva ja myös näyttää siltä. Lisäksi puhelimen muotokieli jatkaa tuttua Nord-mallistoa, jossa käytetään luontoa inspiraation lähteenä.

”OnePlus Nord -laitteillamme on yhteinen suunnittelukieli. Käytämme luonnon inspiroimia, rohkeita värejä, joiden avulla voit ilmaista itseäsi. Siksi myös nykyinen OnePlus Nord 3 heijastaa samanlaista suunnittelukieltä”, kertoi Liu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus nord 3 -puhelimessa on vahvistettu käytettävän Gorilla Glass 5 -lasipintaa takaosassa, joka tekee siitä kestävän. Lasin on luvattu selviytyvän jopa 1,2 metrin, eli vyötärön korkeudelta putoamisesta kovalle ja karhealle pinnalle. Lasipinnan kerrotaan olevan myös keskiössä parempaan tuntumaan, lämmönjohtavuuteen sekä helppoon puhdistamiseen.

Kinder Liu otti haastattelussa kantaa myös puhelimen vedenkestävyyteen. OnePlus Nord 3 on IP54-luokituksen mukaisesti vedenkestävä, mutta varsinaista parempaa IP68-luokitusta ei puhelimelle ole saatu. IP54 tarkoittaa, että puhelimen luvataan olevan suojatun vain roiskevedeltä.

”Testaamme laitteitamme laajasti, ja olemme täysin varmoja, että OnePlus Nord 3 pystyy pysymään mukana päivittäisessä elämässä ilman ongelmia”, totesi Liu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttäjät suosivat kiiltäväpintaisia ja yksivärisiä puhelimia

OnePlus Nord 3:n kaksi virallista väriversiota.

OnePlus kertoo tehneensä käyttäjätutkimusta värien sekä tekstuurien osalta, jonka myötä nykyiset kaksi väriversiota ovat valikoituneet markkinoille asti. OnePlus on tunnettu erilaisista mattapintaisista sekä hiekkakivitekstuurillisista puhelimistaan, mutta todellisuudessa suuri yleisö haluaa jotain aivan muuta.

Liun mukaan OnePlus on havainnut käyttäjätutkimuksien myötä, että useimmat älypuhelimien ostajat pitävät kiiltäväpintaisista puhelimista, jonka lisäksi suosiossa ovat yksiväriset puhelimet. Muille toteutuksille on myös oma yleisönsä, mutta niiden kerrotaan olevan vähemmistönä.

”Hiekkakivitekstuurit, liukuväreillä varustetut laitteet ja monimutkaisemmat pintakuviot ovat suuri hitti tiettyjen käyttäjien keskuudessa, mutta nämä ovat vähemmistönä. Monet käyttäjät korostavat, että laitteen tulee olla helppo puhdistaa. Näemme, että käyttäjät haluavat laitteen tuntuman olevan kestävä – vaatimus, joka tulee selvemmäksi ja tärkeämmäksi mitä kalliimpi laite on”, perusteli Liu.

Käyttäjiltä saatu palaute on ollut myös suuressa roolissa. OnePlus kertoo vertailleen käyttäjien vastaanottoa Nord- ja Nord 2 -puhelimien muotoilusta, jonka myötä Nord 3 -puhelinta on lähdetty suunnittelemaan.

”Jos muistat, OnePlus Nordissa oli pitkä kameraelementti ja kromaattisempi viimeistely. OnePlus Nord 2:ssa oli suurempi, selkeämpi kameramoduuli ja yksivärinen viimeistely. Näimme, että käyttäjät pitivät viimeisimmästä suuressa määrin, joten tiesimme, mihin suuntaan kehittäminen oli oikea tapa sekä OnePlus Nord 2T- että OnePlus Nord 3 -puhelimissa”, kertoi Liu.

Keskustelimme myös OnePlus Nord 3 -puhelimen suunnittelun parannuksista sekä innovaatioista verrattuna edeltäjäversioihin. Kinder Liu nosti esille tärkeimmän eron, joka nähdään nyt kameroissa. Uutuuspuhelimessa kamerat ovat kahdessa erillisessä pyöreässä moduulissa, kun edeltäjäversiossa kameramoduuli ulkoni kokonaan muusta laitteesta.

Innovaatioita on saatu myös lasin taivuttamiseen, joka on hyvin esillä Nord 3:n takaosassa. Jatkuvan innovoinnin myötä OnePlus on nyt voinut taivuttaa lasia hellästi ja luoda fyysisesti saumattomamman rakenteen. Koholla olevissa kameroissa on saumaton siirtymä taivutetun lasin ansiosta.

”Tämä on suunnittelukehitystä, joka seuraa eroa, jonka voit nähdä OnePlus 10 Pron ja OnePlus 11:n kameramoduuleissa. Vastaavasti tämä tekniikka teki debyyttinsä tänä vuonna OnePlus Nord -sarjassa”, kertoi Liu.

OnePlus Nord 3, OnePlus Nord 2 sekä OnePlus Nord.

OnePlus Nord 3 -puhelimen toinen parannus kameramoduuliin on se, että mukaan on saatu myös ympäristön valoanturin. Liun mukaan uusi anturi auttaa säätämään valaistusta hämärässä kuvattaessa, mutta se auttaa myös estämään joidenkin sähköisten valonlähteiden aiheuttamaa videon välkkymistä.

Suunnitteluun on tehty myös yksi merkittävä parannus, joka vie kokemusta lähemmäksi kalliimpia puhelimia. OnePlus Nord 3:ssa ei ole enää näyttöä kiertävää mustaa muovikehystä, joka nähdään usein edullisissa älypuhelimissa.

”Poistimme myös näytön mustan muovikehyksen saadaksemme upean, saumattomasti litteän näytön. Normaalisti tämä nähdään vain lippulaivoissa. Hyvän ulkonäön lisäksi muovisen näytön kehyksen poistaminen mahdollistaa kapeammat kehykset ja ohuemman laitteen, mikä tarkoittaa parempaa visuaalista kokemusta ja mukavampaa istuvuutta käteen”, vakuutti Liu.

Kysyimme myös, millä tavalla OnePlus pyrkii erottumaan kilpailijoista OnePlus Nord 3 -puhelimen avulla. Kinder Liun mukaan OnePlus on kilpailijoita rohkeampi erityisesti suunnittelun osalta, ja muun muassa väriversiot erottuvat joukosta.

”Haluan ajatella, että olemme rohkeampia suunnittelussamme, erityisesti OnePlus Nord -sarjan kanssa. Kun ajattelee Misty Green -väriämme, siinä on rohkeaa eleganssia, joka mielestäni erottuu joukosta”, pohti Liu.

Liu lisäsi myös erottuviksi tekijöiksi uuden kamerasuunnittelun, joka on tehty muistuttamaan veden väreitä. Lisäksi puhelimen muotoilussa on hänen mukaansa lempeä yhteys luontoon, joka ulottuu ohjelmistoon asti. Kinder Liun mukaan OxygenOS 13 -ohjelmiston suunnittelu on saanut inspiraationsa virtaavan joen lempeistä kaarteista.

OnePlus Nord 3 on tällä kertaa merkittävästi suurempi puhelin kuin edeltäjänsä. Kysyimme Liulta syytä päätökselle, ja hänen mukaansa kuluttajat tavallaan suosivat suurempia puhelimia. Hänen näkemyksensä mukaan ihmiset käyttävät puhelimia yhtä enemmän viihteen nauttimiseen, jonka myötä vaaditaan myös laitteita, jotka ovat ergonomisempia ja mukavampia tähän tarkoitukseen.

”Ei tarvitse mennä kuin muutama vuosi taaksepäin, kun elokuvien katselu puhelimella oli harvinaista, mutta nykyään se on jotain, mitä ihmiset tekevät päivittäin. Lisäksi käyttäjämme viettävät myös yhä enemmän aikaa pelaamiseen puhelimillaan. Molemmat tarvitsevat suurempia näyttöjä”, kertoi Liu.

OnePlus romutti viime hetkellä suunnitelmat kahdesta mielenkiintoisesta väriversiosta

OnePlus romutti nämä kaksi väriversiota viime hetkellä.

Kinder Liu kertoi SuomiMobiilin haastattelussa, että Misty Green on suunniteltu kiiltäväksi ja siinä on mielenkiintoinen vaaleanvihreä viimeistely. Vihreä sävy on saanut hänen mukaansa inspiraation keramiikasta sekä jadesta. Tempest Grey -väriversion kerrotaan olevan mattapintainen ja siinä on himmeä lasi.

Mielenkiintoisesti Liu halusi myös kertoa kahdesta muusta väriversiosta, joita suunniteltiin OnePlus Nord 3 -puhelimelle. Värit olivat tummansininen sekä valkoinen kiviviimeistelty. Kumpaakaan väriversiota ei kuitenkaan tulla näkemään virallisesti, sillä molemmat päätettiin romuttaa eri syistä.

”Tummansinistä viimeistelyä harkittiin prosessin hyvin myöhäisessä vaiheessa. Se täytti toiveemme olla rohkea ja ilmeikäs, mutta se hylättiin sen jälkeen kun annoimme käyttäjien kokea sen. Kuten aiemmin mainitsin, voit luoda hyvin rakennetun laitteen, joka näyttää silti hauraammalta kuin se todellisuudessa on – ja niin kävi sinisen värivaihtoehdon kanssa”, kertoi Kinder Liu.

Hänen mukaansa käyttäjiltä saatu palaute ei ollut tarpeeksi hyvää, eikä tummansininen väri tuonut mukanaan puhelimelta vaadittavaa laatutuntumaa.

”Kaikki käyttäjät ajattelivat puhelimen takakannen olevan muovia, ei lasia! Se ei näyttänyt tarpeeksi hyvin rakennetulta, vaikka se olikin rakenteellisesti identtinen muiden värivaihtoehtojen kanssa”, avasi Liu tummansinisen värisävyn romuttamista.

Toinen väriversioista oli valkoinen, joka oli kiviviimeistelty. Liu kertoi värin näyttäneen todella lupaavalta, sillä siinä oli satunnaisia kuvioita, jotka olivat joka laitteessa erilaisia. Myös tämän värin kohdalla oli ongelmia, jotka koskivat käytettyä materiaalia. Kivipinta olisi tehnyt puhelimesta kalliimman ja samalla kuvioissa olleet ilmakuplat tekivät takapinnasta myös hauraamman.

OnePlus jakoi SuomiMobiilille romutetuista väriversioista mallinnuskuvia. Kuvat antavat hyvän kuvan siitä, mitä olisi voinut tulla vielä nykyisen kahden väriversion rinnalle. Lisäksi OnePlus näyttää suunnitelleen OnePlus Nord 3:n kylkeen tekstiä ”Find Your Nord”, jota ei lopullisessa tuotteessa ole.

Nyt paljastetuilla romukoppaan joutaneilla väriversioilla OnePlus olisi varmasti erottunut joukosta. Monet valmistajat tarjoavat puhelimistaan perusvärien lisäksi myös yhden uniikin version, joka erottuu värillä tai kuvioilla. Romutetut versiot kertovat OnePlussan harkinneen tällaista versiota.

Kinder Liu silti vihjaa, että tulevaisuudessa voidaan nähdä rajoitettu erikoisversio, joka toisi mukanaan jotain perusversiosta poikkeavaa.

”Olemme tehneet rajoitettuja erikoisversioita aiemmin hyvin ainutlaatuisilla suunnitteluilla. OnePlus Nord -sarjassa esimerkiksi loimme rajoitetun erikoisversion nimeltään OnePlus Nord 2 X PAC-MAN Edition. Kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, vihjasi Kinder Liu.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Aika erikoista että sininen ei kelvannut joillekkin, ehkäpä juuri siitä syystä että nykyään Oneplussan värit on liian tasaisia. En ainakaan muista ikinä nähneeni kenenkään moittivan esim. 7 Pro sinistä väriä, se kyllä taisikin olla niitä hyvän näköisiä liukuvärejä.
    En ymmärrä tätä nykyistä väri politiikkaa Oneplussalla, itsekin alkuperäisen Nordin omistan juurikin tuolla kuvien vaaleansinisellä liukuvärillä varustettuna ja sehän on tämän puhelimen ainoa seikka mikä kielisi laatua, mutta on kaukana siitä. Hieno kromattu muovirunko on herkästi halkeava, näyttö on irronnut liimoistaan vajaan vuoden käytön jälkeen ja ohjelmisto on ollut täysi farssi.
    Että ehkä sinänsä tämän laatuisiin, 400€ halpa puhelimiin sopii tuommoiset kliiniset mitään sanomattomat värit.
    Vielä kun saisi vanhan kunnon Oneplus 2:n tyylin tehdyn puhelimen mutta ne vuodet on mennyt jo aikoja sitten, se hiekkakivi takakansi oli omalaatuinen ja sen sai vieläpä vaihtaa oman mielen mukaan. Se hiilikuitu/kevlar kansi oli kyllä mahtava.

  2. Hyvä mielenkiintoinen haastattelu 👍. Erinomainen julkaisu edessä huomenna, jonka aion katsoa suorana netissä : OnePlus Nord 3. Mutta Liu on kyllä ihan hakoteillä värien suhteen. Pliisut tylsät värit muka ainoat hyvät? Pirteä iloinen limen vihreä OnePlus Nord CE 3 Lite on saanut kehuja maailman jokaisessa kolkassa. Ja Liu ei tunnu ymmärtävän että värejä voisi julkaista enemmän? Xiaomi/Poco yleensä 3 erilaista värivaihtoehto tarjolla, Samsung 4 väriä, Applella 3-6 eri väriä malleista riippuen. OnePlus tekee hallaa kun julkaisee jokaisen mallin edullisimmasta kalleimpaan vain kahdella värillä, siitä syntyy vähän sellainen pienen mitättömän tekijän imago, eikö? Samsung myy valtavasti ja vain suurentaa markkinaosuuttaan koko ajan, veikkaan että myös monilla eri väreillä saadaan sitä kasvua. ”Jade Green” ynnä muut hienot nimitykset eivät merkitse mitään jos väri on tylsä, ainakin kuvissa tuo uutuus näyttää siltä ja aivan liian tutulta myöskin, eikö tuo lähes identtinen sävy ollut jo Nord 2T, 10 pro, 10T ? 🥱

Kommentoi

Lisää aiheesta:Haastattelu