HuaweiYleinen

HarmonyOS-käyttöjärjestelmään perustuvat Huawei Vision S -älytelevisiot esiteltiin globaalisti – älytelevisiot tulossa myyntiin myös Pohjoismaissa

Huawei on esitellyt globaaleille markkinoille ensimmäiset HarmonyOS-laitteet, jotka ovat Huawei Vision S -älytelevisiot 55 ja 65 tuuman koossa. Samaiset älytelevisiot on julkaistu jo viime vuonna Kiinassa ja nyt myynti alkaa ensimmäisillä Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla. Huawei on vahvistanut laajentavansa myös Pohjoismaiden markkinoilla älytelevisioiden tuotekategoriaan.

Valitettavasti vielä Huawei ei ole ilmoittanut uusien Vision S -televisioiden hintoja globaalisti, mutta ennakkomyynnin on kerrottu alkavan ainakin Malesiassa vielä tämän kuun aikana. Huawei on ilmoittanut SuomiMobiilille, että yhtiöllä on Pohjoismaissa suunnitelmissa laajentaa televisioihin tulevaisuudessa. Älytelevisioiden kerrotaan tukevan Huawein strategiaa laajentua yhä useampiin älylaitteisiin ja se vahvistaa kattavaa ekosysteemiä entisestään. Toistaiseksi Pohjoismaiden osalta tarkkaa aikataulua älytelevisioiden suhteen ei vielä ole, joten ainakaan ensimmäisien maiden joukossa uuteen tuotekategoriaan ei Suomessa tulla laajentamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoisia uusista Huawei Vision S -älytelevisioista tekee niissä käytettävä käyttöjärjestelmä. Televisiot ovat ensimmäiset Huawein omaan HarmonyOS-käyttöjärjestelmään perustuvia laitteita globaaleilla markkinoilla. Huawei Vision S on valittavissa 55 ja 65 tuuman näyttökoossa, mutta teknisesti laitteet ovat samanlaisia. Huawein mukaan televisioissa on Honghu 818 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Televisioissa on myös Bluetooth 5.1 -tuki ja erillinen etuosan 13 megapikselin kamera.

Vision S -mallien näyttöjen tarkkuus on 3840 x 2160 pikseliä ja molemmissa on korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Huawei on kertonut televisioiden tarjoavan 178-asteen katselukulman sekä 350 nitin kirkkauden. Vision S -televisiot ovat varusteltuna myös neljällä itsenäisellä kaiuttimella ja Dolby Atmos -sertifikaatilla. Huawei on laittanut televisioihin mukaan myös puhelimista tutut MeeTime-videopuhelusovelluksen ja Huawei Share -jakosovelluksen.

Lähde: Huawei Vision S -tuotesivu, Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei