FairphoneYleinen

Helposti korjattavia laitteita valmistavan Fairphonen tavoitteena laajentaa markkinoita ja julkaista alle 400 euron hintainen puhelin

Fairphone 5

Hollantilainen älypuhelinvalmistaja Fairphone on ollut jo vuosia markkinassa mukana, mutta yhtiö ei ole saavuttanut mitään merkittävää jalansijaa. Yhtiö on keskittynyt vahvasti ekologisuuteen ja eettisyyteen puhelimissaan mahdollistaen muun muassa helpon korjattavuuden modulaarisen toteutuksen avulla.

Fairphonen toimitusjohtajaksi nousi hiljattain Reinier Hendriks, joka on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Vodafonella. Hän on asettanut brändille suuria suunnitelmia, sillä tavoitteena on muun muassa laajentua 23 uudelle markkina-alueelle tämän vuoden aikana. Itävalta ja Sveitsi ovat jo toteutumassa, joiden ohella myyntikumppaneita on löytynyt myös Iso-Britanniasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hendriks kertoo myös tavoitteena olevan tuoda markkinoille puhelimia, joiden hintapiste olisi 400 euroa. Tämä tarkoittaisi 300 euroa edullisempaa puhelinta kuin nykyinen Fairphone 5. Tavoitteen saavuttamiseksi Fairphone on tekemässä aikaisempaa tiiviimpää yhteistyötä Googlen ja Qualcommin kanssa.

Nykyinen toimintamalli täyttää toimitusjohtajan mukaan 80 prosenttia asiakkaiden tarpeista, mikä ei riitä voittamaan suurempaa määrää kuluttajia ostamaan yhtiön tuotteita. Fairphone myi viime vuonna vain 235 000 laitetta, joista suurin osa toimitettiin Saksaan. Saksa on yrityksen yksi suurimmista markkinoista Alankomaiden rinnalla.

Lähde: Handelsblatt.com (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone