HMDNokiaYleinen

HMD esitteli vanhasta Nokia G22 -puhelimesta uuden väriversion – So Peach -väri tuo mukanaan myös 256 gigatavua tallennustilaa

Suomalainen HMD on esitellyt tänään uuden väriversion yhtiön vuosi sitten julkistamasta Nokia G22 -puhelimesta. Uutuusväri hakee selvästi inspiraatiota Pantonen vuoden 2024 väristä, Nokia G22 esiteltiin So Peach -versiona.

Aikaisemmin Nokia G22 -puhelimesta on ollut vain kaksi väriä, jotka ovat harmaa Meteor Grey sekä sininen Lagoon Blue. Uusi oranssi So Peach -väri tuo valikoimaan enemmän pirteää sävyä. Uutuusväriä myydään suuremmalla 6 gigatavun RAM-muistilla sekä 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Hintaa on 179,99 euroa, ja väriversio on saatavilla HMD.com-sivustolta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G22 -puhelimen on kerrottu olevan pitkäikäinen laite. Puhelin on rakennettu myös kierrätetyistä materiaaleista. Valmistajan mukaan kyseessä on ensimmäinen Nokia-puhelin, joka on suunniteltu helposti kotioloissa korjattavaksi. HMD Global tekee yhteistyötä iFixitin kanssa, joka tarjoaa yksityiskohtaiset korjausoppaat, työkalut ja varaosat.

Puhelimen mitoiksi on kerrottu 165 x 76,19 x 8,48 millimetriä sekä painoksi 196,11 grammaa. Puhelin on valmistettu polykarbonaattimuovista ja se on IP52-luokituken mukaisesti roiskevedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G22 -puhelimessa on 6,5 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä. Näytössä on myös 20:9-kuvasuhde, etukameraa varten tehty pisaramainen lovitoteutus, 90 hertsin virkistystaajuus sekä 500 nitin maksimikirkkaus. Näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasipinta.

Tehoista on vastaamassa Unisocin kehittämä T606-järjestelmäpiiri, joka tukee 4G-yhteyksiä. Puhelimessa on 4 gigatavua RAM-muistia, mutta tuettuna on myös virtuaalinen RAM-muisti aina 2 gigatavun verran. Nokia G22 -puhelimessa on myös 64, 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa, joka perustuu UFS 2.2 -standardiin. Tuettuna on muistikortti aina kahteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera automaattitarkennuksella sekä f/1.8-aukolla varustellulla linssillä. Kaksi muuta kameraa ovat 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera.

Nokia G22 -puhelimeen on saatu 5050 milliampeeritunnin kokoinen akku, jota voidaan ladata 20 watin tehoisella pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Puhelimessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitin, Bluetooth 5.0 -tuki sekä sisäänrakennettu GPS.

Käyttöjärjestelmänä on vanha Android 12, mutta Android 13 on saatavilla päivityksenä. Puhelimelle on luvattu kolmen vuoden ajan kuukausittain julkaistavia tietoturvapäivityksiä sekä kolme vuotta Android-versiopäivityksiä.

Lähde: HMD.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD