OnePlusYleinen

”Kuvittele, että puhelimesi on voileipä” – OnePlus-pomo paljastaa, miksi OnePlus 12 ei saa 7 vuotta päivityksiä

OnePlus 12

OnePlus 12 on tuotu nyt markkinoille globaalisti, ja Suomessakin saatavuus laajeni tänään. Älypuhelinmarkkinassa päivitettävyys ja pitkäikäisyys ovat nousseet viime aikoina suurempaan merkitykseen, sillä esimerkiksi Samsung ja Google lupaavat päivittää puhelimiaan 7 vuoden ajan. OnePlus ei tähän trendiin lähtenyt mukaan.

Uutuuspuhelimelle luvataan tuttu päivityslupaus, joka kattaa 4 vuoden ajan Android-versioita sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Tämä jää jälkeen esimerkiksi Samsungin uusille Galaxy S24 -puhelimille luvatusta 7 vuoden Android-päivityksistä sekä 7 vuoden tietoturvapäivityksistä. OnePlussan operatiivinen johtaja Kinder Liu on avannut Tom’s Guide -sivuston haastattelussa syytä sille, miksi päivityslupausta ei ole parannettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus ei nähtävästi suunnittele parempaa päivityslupausta, sillä yhtiö haluaa laittaa laitteiden käyttökokemuksen etusijalle. Liun mukaan parempi päivitystuki ei ole kovinkaan arvokas, jos puhelimen laitteisto ei pysy mukana.

”Pelkästään tarjoamalla pidempiä päivityslupauksia menetetään täysin olennainen asia. Käyttäjälle tärkeää eivät ole vain päivitykset, vaan myös puhelimen käyttökokemuksen sujuvuus”, perusteli Kinder Liu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hän myös käytti vertausta voileipään.

”Kuvittele, että puhelimesi on voileipä. Jotkut valmistajat sanovat nyt, että heidän voileipänsä täyte – heidän puhelimensa ohjelmisto – on vielä hyvää syötävää seitsemän vuoden kuluttua. Mutta mitä he eivät kerro sinulle, on se, että voileivän itse leipä – eli käyttökokemus – saattaa olla homeessa neljän vuoden jälkeen. Yhtäkkiä seitsemän vuoden ohjelmistopäivityspolitiikalla ei ole merkitystä, koska kokemuksesi puhelimen kanssa on kauhea”, sanoi Liu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kinder Liu perusteli heikompaa päivityslupausta myös sillä, että testauksien perusteella OnePlus pystyy lupaamaan ”nopean ja sulavan” suorituskyvyn neljäksi vuodeksi.

Liun mukaan on tärkeää ottaa huomioon myös akun käyttöikä tarkasteltaessa päivityslupauksia. ”Kun kilpailijamme sanovat, että heidän ohjelmistolinjauksensa kestää seitsemän vuotta, muista, että heidän puhelimensa akku saattaa olla toista mieltä,” Liu kertoi.

Lähde: Tom’s Guide

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. 7 vuoden päivitykset vain tarkoittavat, että pienemmälläkin budjetilla liikkuvat pystyvät ostamaan laadukkaan vanhemman sukupolven lippulaiva puhelimen ja silti saa usean vuoden päivitykset.
    Usein nämä puhelimet ovat edelleen parempia kun pari vuotta uudemmat edulliset laitteet, kun ei suuria teknologisia harppauksia ole tullut.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus