AndroidHMDNokiaYleinen

HMD Global aloitti Android 10 -päivityksen jakelun Nokia 7.1 -puhelimelleen

Nokia 7.1

Suomalainen HMD Global on aloittanut tänään Android 10 -päivityksen jakelun yhtiön viime vuoden lopulla julkaistulle keskihintaiselle Nokia 7.1 -puhelimelle, vaikka tuoreemman Nokia 7.2 -puhelimen omistajat saavat tyytyä edelleen vanhaan Android 9.0 Pie -versioon.

Android 10 -päivitys tuo mukanaan lukuisia uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa päivitetty älykäsvastaus ja pitkälti kokonaan uusittu eleohjattavuus. Myös koko käyttöjärjestelmän kattava tumma teema on vihdoin tuotu Androidille. Tummaa teemaa tukevat myös lukuisat Googlen omat sovellukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksityisyyden osalta yksi suurimmista uudistuksista on muun muassa sijainnin helpompi hallinnointi ja käyttäjä voi valita tarkemmin, miten sovellukset saavat sijaintitietoja hyödyntää. Android 10:ssä on myös uusi Google Play -järjestelmäpäivitysominaisuus, jonka avulla tärkeät tietoturva- ja tietosuojakorjaukset voidaan asentaa puhelimeen Google Playn kautta.

Android 10:n mukana Nokia 7.1 saa myöskin täysin uusitun eleohjattavuuden, joka toimii sivuilta tai alareunasta pyyhkäisemällä. Lisäksi päivitys tuo mukanaan Googlen marraskuussa julkaisemat tietoturvakorjaukset. Tarkemmin kaikkiin Android 10 -version uusiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa laajemmassa artikkelissamme.

Nokia 7.1 -puhelimelle päivityksen voi käydä lataamalla asetusvalikon kautta. Jos päivitystä ei vielä löydy, niin HMD Global jakaa sitä todennäköisesti hieman porrastetusti, joten se ei ole välittömästi saatavilla kaikille.

Lähde: Nokia Mobile (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android