HMDNokiaYleinen

HMD Global julkaisee ensi vuonna Nokia-puhelimen 5G-yhteyksillä

Suomalaisen Nokia-puhelinvalmistaja HMD Globalin odotetaan julkaisevan 5G-puhelimen vuonna 2020. Kyseessä pitäisi olla myös nykyisiä kilpailijoiden 5G-puhelimia jopa puolet edullisempi.

Useat valmistajat ovat tuoneet kuluvan vuoden aikana markkinoille 5G-puhelimia, vaikka 5G-verkot ovat vielä monilla markkina-alueilla pahasti kesken. Suomessa 5G-puhelimien hinnat asettuvat 800-1000 euron hintaluokkaan, mutta maailmalla kalliimmat puhelimet maksavat jopa 1300 dollaria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin Nokia-tuotteista vastaavan johtajan Juho Sarvikkaan mukaan yhtiö näkee mahdollisuuden tuoda 5G-yhteys edullisempaan hintaluokkaan ja mahdollisesti kyseessä on puolet edullisempi puhelin kuin nykyiset markkinoilla olevat 5G-laitteet. Tämä tarkoittaisi laitteen hinnan asettuvan 500 euron tietämiin.

Valitettavasti tulevasta Nokia-merkkisestä 5G-puhelimesta ei toistaiseksi tiedetä mitään tarkkoja tietoja, mutta looginen julkaisuajankohta voisi olla ensi vuoden alussa MWC 2020 -messuilla. HMD Global tulee julkaisemaan uusia älypuhelimia 5. syyskuuta 2019 IFA 2019 -messuilla, mutta 5G-puhelinta ei tilaisuudessa odoteta.

Lähde: Digital Trends

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD