AndroidHMDNokiaYleinen

HMD Global julkaisi Android 10 -päivityksen Nokia 9 PureView -puhelimelle

Nokia 9 PureView

HMD Global on tänään vahvistanut aloittaneensa Android 10 -päivityksen jakelun yhtiön tuoreimmalle huippupuhelimelle, eli Nokia 9 PureView -mallille. Android 10 on tullut tänään jakoon muutamilla markkina-alueilla ja Suomi on yksi niistä. Päivityksen koko on noin 800 megatavua, joten kyseessä on kohtalaisen suuri päivitys.

Android 10 -päivitys tuo mukanaan lukuisia uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa päivitetty älykäsvastaus ja pitkälti kokonaan uusittu eleohjattavuus. Myös koko käyttöjärjestelmän kattava tumma teema on vihdoin tuotu Androidille. Tummaa teemaa tukevat myös lukuisat Googlen omat sovellukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksityisyyden osalta yksi suurimmista uudistuksista on muun muassa sijainnin helpompi hallinnointi ja käyttäjä voi valita tarkemmin, miten sovellukset saavat sijaintitietoja hyödyntää. Android 10:ssä on myös uusi Google Play -järjestelmäpäivitysominaisuus, jonka avulla tärkeät tietoturva- ja tietosuojakorjaukset voidaan asentaa puhelimeen Google Playn kautta.

Android 10:n mukana Nokia 9 PureView saa myöskin täysin uusitun eleohjattavuuden, joka toimii sivuilta tai alareunasta pyyhkäisemällä. Lisäksi päivitys tuo mukanaan Googlen marraskuussa julkaisemat tietoturvakorjaukset. Tarkemmin kaikkiin Android 10 -version uusiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa laajemmassa artikkelissamme.

Nokia 9 PureView -puhelimelle päivityksen voi käydä lataamassa asetusvalikon kautta. Jos päivitystä ei vielä löydy, niin HMD Global jakaa sitä todennäköisesti hieman porrastetusti, joten se ei ole välittömästi saatavilla kaikille.

Lähde: Nokia Mobile (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Milloin kohan tulee android 10 mun Nokia 8 SIROCCO puhelimeen. Viimeksi jouduin odottamaan Android 9 luvattoman kauan. Ei tullut silloin kuin piti. Vaan kesti ja kesti. Köykös tälläkin kertaa samalla lailla.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android