AndroidHMDNokiaYleinen

HMD Global julkaisi Android 9.0 Pien Nokia 7 Plus -puhelimelle

HMD Global on tänään laittanut jakoon Android 9.0 Pie -päivityksen yhtiön Nokia 7 Plus -älypuhelimelle. Kyseessä on ensimmäinen Nokia-puhelin, joka on saanut tuoreimman Android 9.0 Pie -päivityksen. HMD Global on aikaisemmin kertonut, että kaikki yhtiön tähän mennessä julkaisemat Android-puhelimet päivittyvät ajan kanssa, mutta tarkempaa aikataulua ei ole paljastettu.

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään sekä navigointimahdollisuuksiin. Kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan. Ominaisuus oppii myös käyttäjän mieltymyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusittu navigointipalkki tuo mukanaan eleohjattavuuden sekä täysin uuden tavan ohjata laitetta. Näytön alareunassa olevat tutut kolme painiketta on tällä kertaa korvattu kahdella, joista toinen on tuttu paluupainike ja toinen on viiva. Ilmoitusvalikkoa on päivitetty pyöreillä pika-asetuksilla ja ilmoituksissa on nyt valittavana automaattisesti älykkäitä vastausvaihtoehtoja. Android 9.0 Pie tuo mukanaan myös lukuisia muita ominaisuuksia ja parannuksia muun muassa tietoturvaan.

Nokia 7 Plus tulee saamaan päivityksen porrastetusti ja jakelu aloitetaan päämarkkinoilta. Päivitys ei ole siis välttämättä heti saatavilla kaikilla käyttäjillä.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android