HMDNokiaYleinen

HMD Global julkaisi uudet Nokia 105- ja Nokia 110 -peruspuhelimet – tutut ominaisuudet pienillä päivityksillä

Nokia 105

HMD Global on julkaissut kaikessa hiljaisuudessaan uudet Nokia 105- ja Nokia 110 -peruspuhelimet lisäämällä ne sivuillensa ja julkaisemalla tiedotteet. Uutuuspuhelimet on päivitetyt versiot vuonna 2019 julkaistuista saman nimisistä puhelimista. Viime vuonna HMD Global esitteli myös 4G-yhteyksillä varustellut Nokia 105 4G- ja Nokia 110 4G -puhelimet.

Uutuuspuhelimissa HMD Global on päivittänyt laitteet tuomaan lisäarvoa, yhteyksiä sekä laatua. Nokia 105 on malliston edullisempi ja karsitumpi jäsen, ja tarjoaa tutut peruspuhelimen ominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun puhutaan peruspuhelimista, kuluttajat etsivät pitkäikäisyyttä, luotettavuutta ja kohtuuhintaisuutta. Nokia 105 -peruspuhelinsarjamme on tuonut tärkeitä yhteyksiä monille ihmisille ympäri maailmaa, ja satoja miljoonia laitteita on myyty maailmanlaajuisesti. Tänään olemme ylpeitä voidessamme lanseerata Nokia 105:n entistä edullisempaan hintaan”, kertoi HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche.

Nokia 105 on valmistettu polykarbonaattimuovista ja tarjolla on kaksi väriverisota, jotka ovat musta sekä sininen. Ulkoisesti puhelin jatkaa Nokian tuttua peruspuhelimien ilmettä, sillä siinä on fyysinen näppäimistö ja kestävä rakenne. Nokia 105:n mitoiksi on ilmoitettu 115,2 x 49,0 x 14,3 millimetriä ja painoa on 70 grammaa.

Nokia 105

Näyttö on kooltaan 1,77 tuumaa ja siinä on QQVGA-tarkkuus. Nokia 105:n sisuksista löytyy 4 megatavua RAM-muistia sekä saman verran tallennustilaa. HMD Globalin mukaan puhelimeen mahtuu 2000 yhteystietoa ja jopa 500 viestiä. Yhteydet rajoittuvat 2G-tukeen, joten 4G-yhteyksia ei uusin versio vielä tarjoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä on Series S30+, joka on ollut useimmissa muissakin peruspuhelimissa. Nokia 105 on saanut myös sisäänrakennettuja pelejä, kuten matopelin. Yksi puhelimen ominaisuuksista on taskulamppu, joka löytyy sen yläreunasta.

Puhelimen akku on kooltaan 800 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata micro-USB-liittimen kautta. Nokia 105:n kohokohta on tuki langattomalle FM-radiolle, jota voidaan käyttää myös ilman kuulokkeita. Puhelimessa on myös kuulokeliitin.

Nokia 110

Toinen uutuuspuhelimista on Nokia 110, joka on pitkälti samanlainen puhelin kuin Nokia 105. HMD Global on kuitenkin lisännyt muutamia ominaisuuksia, jotka vievät käyttökokemuksen vieläkin hieman pidemmälle. Nokia 110:n muotoilu on pitkälti samanlainen, mutta nyt tarjolla on väriversiot musta, syaani sekä ruusukulta.

Nokia 110:n näyttö on 1,77 tuumaa ja siinä on QQVGA-tarkkuus. Akunkestoksi on kerrottu 18 tuntia ja akku on irrotettavissa. Akun kokoa ei ole ilmoitettu, mutta sitä voidaan ladata micro-USB-liittimen kautta. Yhteydet rajoittuvat jälleen 2G-tukeen.

Nokia 110

RAM-muistia löytyy 4 megatavua ja sisäistä tallennustilaa on 4 megatavua. Nokia 110 tukee lisäksi microSD-muistikorttia aina 32 gigatavuun asti. HMD Globalin mukaan muistikortin avulla puhelimessa voi olla jopa 8000 erilaista kappaletta.

Puhelimen takaosaan on nyt saatu yksi kamerasensori, jonka tarkkuus on QVGA-tasolla. Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat FM-radio, MP3-soitin sekä Series S30+ -käyttöjärjestelmä. Myös kuulokeliitin löytyy.

Toistaiseksi HMD Global ei ole kertonut Nokia 105- tai Nokia 110 -puhelimien tarkkoja hinta tai saatavuustietoja.

Nokia 110

Lähde: HMD Globalin tiedote 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Suomessahan ja monessa maailman muussakaan maassa noita vanhakantaisia 2G-verkon luureja ei tule myyntiin, eikä etenkään voi kohta käyttää, sillä Suomessa 2G- ja 3G-verkot ajetaan alas, pois käytöstä parin vuoden sisällä. Maailmalla monet operaattorit ovat poistaneet käytöstä jo vuosiakin sitten 2G-verkot ja 3G-verkkojakin. Euroopassa muutamissa maissa 3G-verkot on ajettu alas tai ajetaan pian ja osassa 2G-verkkoja vielä käytetään (lähinnä yritysten yhteystarpeiden vuoksi). Mutta lienee vielä jonkin aikaa muutamia kolkkia maailmassa, joissa 2G-verkko vielä pidetään jonkin aikaa käytössä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD