CounterpointYleinen

Historiallinen hetki: 5G-älypuhelimien myynti ylitti 4G-puhelimien myynnin ensimmäistä kertaa

5G on ollut markkinoilla jo muutaman vuoden ajan, mutta vasta vuonna 2020 nähtiin merkittävää kasvua 5G-puhelimien myynnissä. Tutkimusyhtiö Counterpointin mukaan tammikuussa koettiin historiallinen hetki, kun 5G-puhelimien myynti ylitti ensimmäisen kerran 4G-puhelimien myynnin.

Counterpointin raportin mukaan 5G-puhelimien myynti oli 51 prosenttia kaikista älypuhelimista tammikuussa 2022, ja 4G-puhelimien myynti laski 49 prosenttiin. Erityisesti Kiina, Pohjois-Amerikka ja Länsi-Eurooppa olivat kasvun takana. Kiinassa 5G-puhelimien osuus oli tammikuussa jo 84 prosenttia, kun taasen Pohjois-Amerikassa osuus oli 73 prosenttia ja Länsi-Euroopassa vastaavasti 76 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pohjois-Amerikan 5G-markkinaa johtaa Apple yli 50 prosentin myyntiosuudella ja Länsi-Euroopassa 30 prosentin myyntiosuudella. Applen siirtyessä vuonna 2022 julkaistuissa iPhone 12 -puhelimissa kokonaan 5G-yhteyksiin, niin 5G-laitteiden myynti kasvoi merkittävästi. Jatkossakin Applen odotetaan jatkavan 5G-markkinan johtamista, sillä iOS-käyttäjissä on valtava ja jatkuva kysyntä 5G-päivitykselle.

MediaTekin ja Qualcommin kohtuuhintaisten järjestelmäpiirien ansiosta 5G-älypuhelimia nähdään myös 250-400 dollarin, ja jopa 150-250 dollarin hintapisteessä. Nämä puhelimet muodostivat tammikuussa viidenneksen myydyistä 5G-puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aasian ja Tyynenmeren alueella, Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa 4G hallitsee edelleen markkinaa. Nämä alueet ovat kuitenkin valmistajien seuraavat painopisteet, sillä edulliset 150 dollarin 5G-puhelimet ovat näillä markkinoilla suosittuja. Counterpointin mukaan tällä hetkellä edulliset 5G-järjestelmäpiirit maksavat yli 20 dollaria, mutta kun hinta painuu alle 20 dollariin, niin markkinoilla aletaan näkemään aikaisempaakin edullisempia 5G-puhelimia.

Lähde: Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Aika huono idea tehdä rajaus puhelinten myyntimäärän mukaan, kun suurempi haaste on löytää keski-korkeahintainen luuri joka miellyttää mutta ei ole 5g-puhelin… Kun 5g-liittymien hyödyt jää suuremmalta osalta teoreettiselle tasolle on vaikea vaihtaa 4g liittymä kalliimpaan liittymään…

  2. Kehitys kehittyy, näin se vaan menee.

  3. Mikähän vasta on 5G-liittymien osuus käytössä olevista, eli miten pientä osuutta ne vasta näyttelevät 4G-liittymiin verrattuna, sekä mikä on aidosti 5G-liittymien, eikä 4G:n päällä toimivien ns. ”5G” -liittymien osuus.
    Nuo olisivat mielenkiintoisia tilanne-tietoja myös. Sekä toki sekin, mikä vasta on 5G-verkkojen kattavuus-osuus mobiiliverkkojen aluista.

  4. Ketä nuo osuudet todella kiinnostaa, turhaa hukkaan heitettyä aikaa moisten tutkiminen.
    kuten totesin kehitys kehittyy ja 5G-verkot lisääntyvät sekä niiden käyttäjät.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Counterpoint