OnePlusYleinen

OnePlus 9 Pro ja OnePlus 9 saivat vihdoin Android 12 -versioon perustuvan korjatun OxygenOS 12 C.47-päivityksen Suomessa

OnePlus 9 Pro ja OnePlus 9

OnePlus on aloittanut jakamaan tänään Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa uutta korjattua OxygenOS 12 -päivitys OnePlus 9 Pro- ja OnePlus 9 -puhelimille. Kyseessä on puhelimien Android 12 -päivitys, jonka kanssa OnePlussalla on ollut valtavia haasteita.

Uusin päivitys on versionumeroltaan OxygenOS 12 C.47, ja sen luvataan korjaavaan muutamia tunnettuja ongelmia. Päivitys on saatavilla nyt myös Suomessa myytyihin puhelimiin ja kokoa päivityksellä on ainakin Android 11 -versiosta päivitettäessä jopa 4 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan mukaan päivitys optimoi viestinnän vakautta ja samalla operaattorin nimeä ei enää näytetä virheellisesti. OnePlus on korjannut ongelman, jossa multimediaviestien lähettäminen ei onnistunut. Kamerassa päivitys parantaa kuvien ottamisen kokemusta. Lisäksi mukana on järjestelmän vakautuksen parannuksia sekä Googlen maaliskuussa 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Päivityksen ilmoitetut muutokset:

 • Järjestelmä
  • Optimoitu viestinnän vakautta
  • Korjattu ongelma, jossa operaattorin nimi näytettiin väärin
  • Korjattu ongelma, joka esti multimediaviestin lähetyksen
  • Parannettu järjestelmän vakautta
  • Päivitetty Androidin tietoturvakorjaukset maaliskuulle 2022
 • Kamera
  • Optimoitu kuvien ottamisen sujuvuutta

Päivitystä jaetaan porrastetusti OTA:na ja saatavuuden voi tarkistaa puhelimen asetuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo viime joulukuussa OxygenOS 12 -päivityksen jakelu keskeytettiin laajojen ongelmien takia. Käyttäjillä oli ollut ongelmia puheluiden soittamisessa ja vastaanottamisessa, mutta ongelmia oli myös Wi-Fi-yhteyksissä ja mobiiliverkoissa. Tammikuussa päivitys laitettiin jakoon myös Euroopassa, mutta vain viikkoa myöhemmin jakelu keskeytettiin toistamiseen. Euroopassa käyttäjät ovat raportoineet ongelmia päivityksen jälkeen olevan muun muassa herätyskellon kanssa, joillakin käyttäjille 5G-yhteydet eivät toimineet toisessa SIM-korttipaikassa tai esimerkiksi Google Pay lopetti toimintansa.

Nyt ainakin suurin osa ongelmista pitäisi olla korjattuna, mutta OxygenOS 12 perustuu vahvasti Oppon kehittämään ColorOS 12 -käyttöliittymään. Muutoksia on siis uutuusversiossa luvassa paljon. Olemme koonneet myös artikkelin, jossa on ohjeet OxygenOS 11 -versioon palaamiseen, jos OxygenOS 12 ei miellytäkään. Ohjeet löytyvät tämän linkin takaa.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus