HMDNokiaYleinen

HMD Global julkaisi uudet Nokia 6300 4G- ja Nokia 8000 4G -peruspuhelimet – tukevat WhatsAppia ja 4G:tä

Nokia 8000 4G

HMD Global on julkaissut tänään kaksi uutta 4G-peruspuhelinta, jotka ovat Nokia 6300 4G sekä Nokia 8000 4G. Uutuuspuhelimien inspiraatio on valmistajan mukaan tullut perinteisistä Nokia-klassikoista, mutta nyt puhelimet on tuotu nykypäivään. Nokia 6300 4G ja Nokia 8000 4G tarjoavatkin tärkeimmät puhelimen toiminnot sekä ominaisuuksia moderneista puhelimista, kuten WhatsAppin sekä 4G-yhteydet.

”Uskomattoman edullinen Nokia 6300 4G ja upea Nokia 8000 4G tarjoavat käytön helppoutta, vakaan verkkoyhteyden sekä pohjoismaista tyyliä, joka ammentaa tunnetusta perinteestämme mutta tuo sen nykyaikaan. Molempia puhelimia voidaan helposti käyttää taskukokoisena WiFi-tukiasemana, joten voit saada luotettavan yhteyden käyttöön myös muihin laitteisiin.”, toteaa HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksikosta mielenkiintoisempi on varmasti Nokia 8000 4G, jossa on panostettu erityisesti tyylikkääseen ulkoiseen toteutukseen. Puhelimessa on lasintapainen rakenne, joka on kuitenkin kiiltävää muovia. Lisäksi näppäimistö on 3D-kaartuva, joka tuo muotoiluun omanlaista tyylikkyyttään. HMD Global esitteli puhelimen neljässä tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat musta Onyx Black, valkoinen Opal White, kultainen Citrine Gold ja sininen Topaz Blue.

Nokia 8000 4G:n yksi avainominaisuuksista on suuri 2,8 tuuman näyttö, jossa on QVGA-tarkkuus. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 512 megatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on 4 gigatavua, jota voidaan laajentaa myös microSD-muistikortilla aina 32 gigatavuun asti. Akunkesto on 1500 milliampeeritunnin varassa, joka on myös vaihdettavissa.

Puhelimessa on lisäksi kuulokeliitin, micro-USB-liitin, FM-radio sekä kaksi SIM-korttipaikkaa. Käyttöjärjestelmänä on KaiOS, jonka ansiosta Nokia 8000 4G tukee myös WhatsApp-sovellusta, Facebookkia sekä useita Googlen palveluita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa Nokia 8000 4G on tulossa myyntiin pian 79 euron hintaan. Tarkkaa saatavuutta ei HMD Global kuitenkaan vielä paljastanut.

Nokia 6300 4G

Nokia 6300 4G tarjoaa muun muassa 2,4 tuuman suuruisen QVGA-näyttöpaneelin ja tehoista on vastaamassa Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri. Puhelimessa on myös takaosassa VGA-tasoinen kamera, jonka rinnalla on LED-salamavalo. Nokia 6300 tarjoaa myös 4G-yhteydet, dual-SIM-tuen sekä 4 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Akunkesto on irrotettavan 1500 milliampeeritunnin varassa, jota ladataan micro-USB-liittimen kautta. HMD Global on luvannut akun kestävän 16 päivää ilman latausta. Käyttöjärjestelmänä toimii tuttu KaiOS, joka on älykäs peruspuhelimille suunnattu järjestelmä. Tämän ansiosta Nokia 6300 4G tukee myös WhastAppia, Facebookia sekä monia Googlen palveluita, kuten Assistantia ja Google Mapsia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global esitteli Nokia 6300 4G -puhelimen kolmessa värissä, jotka ovat vihreä Cyan Green, harmaa Light Charcoal sekä valkoinen Powder White. Suomessa Nokia 6300 4G on tulossa myyntiin 59 euron hintaan. Tarkkaa saatavuutta ei HMD Global kuitenkaan vielä paljastanut.

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD