HMDNokiaYleinen

HMD Global julkisti Nokia G22 -älypuhelimen 199 euron hinnalla – korjattavissa kotioloissa muutamassa minuutissa

Nokia G22

Edullisien Nokia C -sarjan uutuuksien rinnalla HMD Global on esitellyt globaaleille markkinoille myös uuden Nokia G22 -älypuhelimen. Uutuuspuhelimen pääpaino on itsekorjattavuudessa, sillä HMD Global on suunnitellut laitteen komponenttien vaihtamisen vain muutaman minuutin mittaiseksi projektiksi. Lisäksi käyttäjät voivat ostaa tarvittavat työkalut ja osat korjaamiseen helposti.

Nokia G22 -puhelimen on kerrottu olevan pitkäikäinen laite. Puhelin on rakennettu myös kierrätetyistä materiaaleista. Valmistajan mukaan kyseessä on ensimmäinen Nokia-puhelin, joka on suunniteltu helposti kotioloissa korjattavaksi. HMD Global tekee yhteistyötä iFixitin kanssa, joka tarjoaa yksityiskohtaiset korjausoppaat, työkalut ja varaosat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global on kertonut, että Nokia G22 -puhelimen akun vaihtaminen itse onnistuu alle 5 minuutissa ja näytön vaihtaminen vastaavasti alle 20 minuutissa. Muun muassa näytön hinnaksi kerrotaan 49,95 euroa, akun hinnaksi 24,95 euroa sekä latausportin hinnaksi 19,95 euroa. Erikseen ostettavat työkalut maksavat 5 euroa.

Uutuuspuhelimen mitoiksi on kerrottu 165 x 76,19 x 8,48 millimetriä sekä painoksi 196,11 grammaa. Puhelin on valmistettu polykarbonaattimuovista ja se on IP52-luokituken mukaisesti roiskevedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G22 -puhelimessa on 6,5 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä. Näytössä on myös 20:9-kuvasuhde, etukameraa varten tehty pisaramainen lovitoteutus, 90 hertsin virkistystaajuus sekä 500 nitin maksimikirkkaus. Näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasipinta.

Tehoista on vastaamassa Unisocin kehittämä T606-järjestelmäpiiri, joka tukee 4G-yhteyksiä. Puhelimessa on 4 gigatavua RAM-muistia, mutta tuettuna on myös virtuaalinen RAM-muisti aina 2 gigatavun verran. Nokia G22 -puhelimessa on myös 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, joka perustuu UFS 2.2 -standardiin. Tuettuna on muistikortti aina kahteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera automaattitarkennuksella sekä f/1.8-aukolla varustellulla linssillä. Kaksi muuta kameraa ovat 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera.

Nokia G22 -puhelimeen on saatu 5050 milliampeeritunnin kokoinen akku, jota voidaan ladata 20 watin tehoisella pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Puhelimessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitin, Bluetooth 5.0 -tuki sekä sisäänrakennettu GPS.

Käyttöjärjestelmänä on yllättäen vanha Android 12, eikä Googlen tuorein Android 13. Puhelimelle on luvattu kolmen vuoden ajan kuukausittain julkaistavia tietoturvapäivityksiä sekä kolme vuotta Android-versiopäivityksiä.

Suomessa Nokia G22 tulee myyntiin harmaassa ja sinisessä väriversiossa. Puhelimen 4 + 64 gigatavun muistiversion suositushinta on 199 euroa. HMD Global on kertonut puhelimen tulevan ennakkotilattavaksi heti julkaisun jälkeen ja toimitukset käynnistyvät maaliskuun puolivälin tienoilla.

Lähde: HMD Globalin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD