HMDNokiaYleinen

HMD Global palauttaa Nokia-puhelimien tuotannon Eurooppaan vahvistaakseen laitteiden turvallisuutta

HMD Globalin logo

Suomalainen HMD Global on valmistanut Nokia-puhelimensa pitkälti kokonaan Kiinassa sopimusvalmistajien kautta, mutta nyt yritys on siirtämässä valmistusta myös Eurooppaan. Asiasta on ilmoitettu MWC-messujen yhteydessä Barcelonassa.

Ensimmäisessä vaiheessa HMD Global kertoo kehittävänsä valmiuksia ja prosesseja tuodakseen 5G-yhteyksillä varusteltujen Nokia-laitteiden tuotantoa Eurooppaan vuoden 2023 aikana. Päätöksen kerrotaan olevan jatkoa HMD Globalin sitoumuksella tarjoa turvallista ja läpinäkyvää toimintaa Euroopassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kerromme innoissamme ensimmäisestä askeleesta matkallamme kohti 5G-älypuhelimien valmistuksen tuomista Eurooppaan”, sanoi Jean-Francois Baril, HMD Globalin perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. ”Nokia-brändillä on upea historia Euroopan markkinoilla, ja tällä siirrolla jatkamme asemamme vahvistamista ainoana suurena eurooppalaisena älypuhelintoimittajana.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global ei kuitenkaan suostunut vahvistamaan maata, jossa puhelimia tullaan valmistamaan. Asiassa vedottiin HMD Globalin lupaamaan laitteiden tarjoamaan yksityisyyteen. Puhelintuotanto tapahtuu sopimuskumppanin kautta, joka kasaa laitteet Kiinasta toimitettavista komponenteista. HMD Globalin aikomuksena ei ole luopua nykyisestä Kiinassa tapahtuvasta tuotannosta, vaan Euroopan tuotanto laajentaa yrityksen valmistuskapasiteettia.

Vuodesta 2019 lähtien HMD Globalin kaikki asiakas- ja yritystiedot on käsitelty Suomessa ja tallennettu Suomessa sijaitseville palvelimille.

Lähde: HMD Globalin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD