AppleYleinen

Raportit: Apple lykkäämässä lisätyn todellisuuden lasejaan – panostaa kehityksessä ensin edullisempiin virtuaalilaseihin

Konseptikuva Applen virtuaalilaseista. Kuva: Ian Zelbo/MacRumors

Applelta odotetaan kuumeisesti lisätyn todellisuuden laseja ja joidenkin raporttien mukaan sellaiset nähtäisiin vihdoin syksyllä. Lasit tulevat tietojen mukaan tarjoamaan sekoitettua todellisuutta, sillä lasit tarjoavat valittuja lisätyn todellisuuden toimintoja myös laseissa olevien kameroiden välityksellä.

Syksyllä julkistettavat sekoitetun todellisuuden virtuaalilasit voivat kustantaa jopa 3000 dollaria ja ne suunnataan enemmän ammattilaisten käyttöön. Bloombergin mukaan Applella on kuitenkin jo kehitteillä edullisemmat lisätyn todellisuuden lasit. Hinnoittelultaan edullisemmat lasit voisivat olla kuin iPhone 14 -perusmallit kalliimpien iPhone 14 Pro -mallien rinnalla. Perusmallit tulevat ominaisuuksiensa kanssa Pro-mallien perässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edullisemmat sekoitetun todellisuuden virtuaalilasit tulevat Bloombergin mukaan kilpailemaan Facebookin omistaman Metan Mixed Reality -lasien kanssa. Mixed Realityt kustantavat noin 1500 dollaria.

Jotta lasien hinta saataisiin alemmas 3000 dollarin lähtöhinnasta on Apple todennäköisesti karsimassa komponenteista ja lasien materiaaleista. Ominaisuuksiltaan lasit olisivat ilmeisesti linjassa kalliimpien lasien kanssa. Mikäli esimerkiksi kalliimman pään laseissa käytettäisiin Mac-tason järjestelmäpiirejä ja korkeaa resoluutiota, niin edullisemmissa laseissa olisi iPhone-tason järjestelmäpiiri sekä huippumalleja alhaisemmat resoluutiot, arvioi Bloomberg.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi edullisempien lasien kehitys on hyvin alkuvaiheessa, eikä Applella välttämättä ole laseista edes toimivaa prototyyppiä. The Information -sivuston mukaan edullisempien lasien kehittäminen on aloitettu viime vuonna ja tavoiteaikataulu julkaisulle olisi vuosi 2024.

Halpoihin virtuaalilaseihin keskittyessään Apple on lykkäämässä kevyemmällä rakenteella varustettujen lisätyn todellisuuden lasien julkaisua. Kompaktien silmille tulevien silmälasien tyyppisten lasien kehitystä on viivästetty ja projektia tullaan jatkamaan myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lasit tarjoavat käyttäjälle digitaalista tietoa reaalimaailman päälle, eikä kyseessä ole niin massiivisia virtuaalisentodellisuuden laseja kuin Applen headset-tyyliset sekoitetun todellisuuden lasit tulevat olemaan. Bloombergin mukaan toistaiseksi Apple ei ole kyennyt kehittämään toimivaa pakettia näin pieneen kokoon.

Alun perin Applella on ollut halu lanseerata kevyemmät lisätyn todellisuuden lasit tänä vuonna, mutta nyt aikataulu on venynyt määrittelemättömän ajan eteenpäin. Kehitys- ja tutkimustyötä kuitenkin tehdään jatkuvasti.

Lähde: Bloomberg, The Information

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple