TutkimusYleinen

HMD Global kasvatti markkinaosuuttaan huhti-kesäkuussa – LG:n ja Applen älypuhelintoimitukset romahtivat

Tutkimusyhtiö Counterpoint Research on julkaissut tänään tietonsa kuluvan vuoden toisen neljänneksen älypuhelinmarkkinoiden kehityksestä. Tutkimuksessa on ilmoitettu tämän hetken TOP10-älypuhelinvalmistajaa sekä niiden älypuhelintoimitukset ja markkinaosuudet huhti-kesäkuussa.

Älypuhelimia toimitettiin toisella neljänneksellä yhteensä 360 miljoonaa kappaletta, mutta vuoden takaiseen verrattuna toimitukset ovat tippuneet yhden prosentin. Counterpoint Researchin mukaan älypuhelinmarkkinoiden hidastuminen johtuu pääasiassa Kiinasta, jossa älypuhelimien toimitukset ovat laskeneet. Yhdeksi hidastustekijäksi mainitaan Kiinan ja Yhdysvaltojen kiihtynyt kauppasota toisen vuosineljänneksen aikana, joka on entisestään lisännyt epävarmuutta markkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Julkaistun taulukon mukaan Samsung pitää jälleen markkinoiden johtoasemaa vahvasti itsellään ja on jopa pystynyt kasvattamaan myyntiään vuoden takaiseen verrattuna. Samsung toimitti toisella neljänneksellä 76,6 miljoonaa älypuhelinta, joka on 7.1 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Toiseksi eniten älypuhelimia toimitti kiinalainen Huawei, joka toimitti 56,7 miljoonaa älypuhelinta ja toimitukset kasvoivat 4.6 prosenttia vuoden takaiseen. Kolmannella sijalla sinnittelee vielä Apple, joka toimitti 36,4 miljoonaa älypuhelinta, mutta toimitukset romahtivat -11,9 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen.

Vuoden toisen neljänneksen älypuhelimien toimitukset ja markkinaosuudet.

Neljäntenä on Xiaomi, joka on jo lähellä Applea. Xiaomi toimitti vuoden toisella neljänneksellä 32,2 miljoonaa älypuhelinta ja viime vuoteen verrattuna kasvua on tapahtunut 0.9 prosenttia. Kaksinumeroisiin toimitusmääriin pääsivät myös OPPO ja Vivo. Lisäksi myös Lenovo on yhdessä Motorolan kanssa pystynyt kasvattamaan toimituksia. Applen ohella suurimman romahduksen on tehnyt LG, jonka toimitukset tippuivat -18,5 prosenttia.

Counterpoint Research vahvistaa myös, että suomalainen HMD Global on jälleen pystynyt kasvattamaan älypuhelimien toimituksia toisella vuosineljänneksellä ja noussut markkinoiden yhdeksänneksi suurimmaksi valmistajaksi. HMD Global on toimittanut 4,8 miljoonaa Nokia-älypuhelinta, kun vuotta aikaisemmin puhelimia toimitettiin 4 miljoonaa kappaletta, joten kasvua on tapahtunut 20 prosenttia. TOP10-listan yllättäjä on Realme, joka on onnistunut kasvattamaan myyntiään 848 prosentilla ja toimitti 4.7 miljoonaa älypuhelinta, kun vuotta aikaisemmin niitä toimitettiin vain 0.5 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Counterpoint Research

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Tutkimus